Gazdaság

Járdák, utak, önkormányzati hivatalok felújítására is lehet pályázni a most kiírt 7,5 milliárd forintos keretösszegű belügyminisztériumi pályázatokon

Hirdetés

Március 12-ig lehet pályázni önkormányzati feladatellátást szolgáló épületek, így bölcsődék, óvodák, közös önkormányzati hivatalok, belterületi infrastruktúra – utak, hidak, járdák – felújítására, valamint sportfejlesztésre – mondta Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára a február elején tartott sajtótájékoztatóján, ahol hangsúlyozta az államtitkár, a pályázatokat első körben június 30-ig elbírálják. Hozzátette: igyekeznek további forrásokat előteremteni, és az év második felében, ha erre lehetőség nyílik, lesz egy második kör is.

Kisebb települések közül Kosd esetében ez igencsak aktuális kérdés

Kosd esetében ez igencsak aktuális kérdés, főképp járdára lenne szükség. Kérdés, hogy a település milyen formában vesz részt ezen a pályázaton. Kérdéseinket ezügyben elküldtük Kurdi Ferenc polgármester részére még február elején, amint választ kapunk frissítjük cikkünket.

A szerkesztőségünkhöz érkezett lakossági információk alapján nemcsak a járdák hiánya okoz gondot az itt élőknek, hanem az utóbbi időben a korábbinál nagyobb mértékben sáros-csúszós utak is. Információink szerint a Szabadság utca, és az Erzsébet utca is kritikus ebből a szempontból, csakúgy, ahogy az Arany János Általános Iskolához vezető útszakasz is. Ezügyben is tettünk fel kérdést a település vezetőjének a jövőbeli fejlesztési koncepciót, fejlesztési tervet tudakolva, kifejezetten a járdákra, gyalogos közlekedésre vonatkozóan.

ÉRDEKELHET:  Megkezdődik a váci Duna-híd konkrét tervezése

Csekély önrészre van csupán szükség a fejlesztések megvalósításához

Az önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatását célzó hatmilliárd forintos keretösszegű belügyminisztériumi pályázat keretében a belterületi infrastruktúra felújításánál több kategória létezik, így a lakosságszámnak megfelelően változik az elnyerhető támogatás összege.

A pályázat célja – az előző évekhez hasonlóan – a bölcsődei és óvodai ellátás, az egészségügyi alapellátás feltételeinek biztosítása, javítása, valamint a közös önkormányzati hivatal székhelyének fejlesztése, felújítása. Célja továbbá a rendszeres testmozgás elősegítéséhez szükséges feltételek megteremtése, valamint az önkormányzati tulajdonú, belterületi közlekedési infrastruktúra fejlesztésének támogatása. Kurdi Ferenchez arra vonatkozóan is kérdéssel fordultunk, hogy akár ebből, vagy más pályázatból tervezik-e a település önkormányzati hivatalának felújítását.

Hirdetés

Hirdetés

Előző tartalomKövetkező tartalom

Önnek mi a véleménye?