Kék hírek, Szerkesztői ajánló, Verőce

A betörő extrém hideg elől mentettek meg két hajléktalan embert a verőcei polgárőrök

Hirdetés

Extrém hideg tört be az országba, helyenkét mínusz tíz foknál is hidegebb levegőt hozva. A verőcei polgárőrök, egy helyi Facebook csoportban kapott információ alapján indultak el tegnap, február 10-én az esti órákban a település “Füzes” elnevezésű részére, ahol két hajléktalan személyt találtak, mindketten rendkívül rossz, kihűléses állapotban.

“A vizes földön feküdtek, a hölgy egy vékony ruhában volt, a feje a sárba lógott, legyengült, kihűléses állapotban volt.”

“A férfival együtt egy fekete fóliával voltak betakarva” – részletezte a Dunakanyari Napok megkeresésére az eset körülményeit Horváth Zsolt polgárőr, a Verőce 2007 Polgárőr Egyesület vezetője.

A mentőautónak is segítséget nyújtottak a polgárőrök

A polgárőrök értesítették a rendőrséget és a mentőket is. Mindkét személyt kórházba szállították. Horváth Zsolt hozzátette, hogy mivel az ellátásra szoruló személyek mentővel nehezen járható helyen voltak, ezért a mentőautónak is segítséget nyújtottak a polgárőrök, ahogy az az alábbi videóban is látható.

ÉRDEKELHET:  Élettársa családjától lopott aranyat, amit később drogra cserélt

Mentőautónak nyújt segítséget a verőcei polgárőr egyesület

Az év pest megyei polgárőre lett idén Horváth Zsolt

Horváth Zsolt, idén januárban Pest megye polgárőre kitüntető címet vehetett át Rétvári Bencétől, a térség országgyűlési képviselőjétől. Ezzel kapcsolatban úgy reagált, nem számított a díjra, maga is meglepődött.

Lapunk arra vonatkozó kérdésére, hogy mivel érdemelhette ki e kitüntető címet, azt mondta, 2007 óta sok munkát fektettek az egyesületbe. Jó viszonyt ápolnak Verőce önkormányzatával, az önkormányzati rendezvények biztosításában is részt vesznek rendszeresen, de a rendőrséggel is jó kapcsolatot ápolnak.

Számos alkalommal segítettek az önkormányzatnak a pandémia alatt

Kérdésünkre, hogy a pandémiás helyzet állította-e plusz feladat elé a polgárőrséget elmondta, hogy számos alkalommal segítettek az önkormányzatnak olyan esetekben, ha idős, külterületen élő lakosokhoz kellett élelmiszert eljuttatni, de, ha szükség volt a bevásárlásban is segítettek.

GRT

Hirdetés

Hirdetés

Előző tartalomKövetkező tartalom

Önnek mi a véleménye?