Egyéb, Gazdaság

Orbán Viktor: Élelmiszerárstopot vezetünk be hat termék esetében

A kristálycukor, a búzafinomliszt, a napraforgó-étolaj, a sertéscomb, csirkemell és a 2,8%-os tehéntej esetében beavatkozunk az árak alakulásába – fogalmazott a miniszterelnök.

„Véget ért a kormányülés, hosszú menet volt, a vírus mellett az áremelkedések kérdésével is foglalkoztunk, hiszen egész Európában nőnek az árak az energiaárak emelkedése miatt” – kezdte videós bejelentkezését Orbán Viktor.

A kormányfő hozzátette: Magyarország védi a családokat, sikerült megfékeznünk a benzinár-növekedést, bevezettünk egy kamatstopot a jelzáloghitelek esetében, és van egy rezsicsökkentés politikánk, vagyis fix áron kapják a magyar az energiát, ez megvédi őket.

„De közben más fontos termékek ára is nő. Ilyenek az élelmiszerek. Ma úgy döntöttünk, hogy hat termék esetében: a kristálycukor, a búzafinomliszt, a napraforgó-étolaj, a sertéscomb, csirkemell és a 2,8%-os tehéntej esetében beavatkozunk az árak alakulásába. Ez azt jelenti, hogy

„ennek a hat terméknek az árát vissza kell vinni arra a szintre, ahol a tavalyi év október 15-én állt. „

Ez minden üzletben meg kell, hogy történjen, és február elsejétől kezdődően már ezen az áron lehet őket megvásárolni” – fogalmazott Orbán Viktor.

https://www.facebook.com/orbanviktor/videos/1571692916497846

Fotó: MTI

Előző tartalomKövetkező tartalom

Önnek mi a véleménye?