Közélet, Szentendre

Tömött sor már reggel a szentendrei Lidl előtt

Hirdetés

Már reggel tömött sorban álltak az emberek a szentendrei Lidl áruház előtt a bejutásra várva. Erről egy férfi készített videót, ahogy elhalad autójával a sor mellett.

A videó a “Szentendre szégyenei” Facebook csoportban került megosztásra “Vicc!!!” szöveggel.

A látottak több fontos dologra is felhívják a figyelmet:

Nem tartják be az emberek az ajánlásokat

A videón jól látszik, hogy a sor elején zsúfolódnak az emberek, márpedig az egyik ajánlás pont erre irányul: “Kerüljük a tömeget, tartson legalább egy méter távolságot önmaga és mások között, különösen azoknál, akik köhögnek, tüsszögnek, vagy lázasak.”

Több idős pár is a tömegben

Az idősek a koronavírussal leginkább veszélyeztetett korosztály. Kiemelten fontos, hogy az idősek kerüljék azokat a helyeket, ahol sokan vannak. Ha tehetik, maradjanak otthon. De ha ki is kell mozdulni valamiért és házasok, akkor csak az egyikük menjen. A legjobb viszont ha bevásárláshoz, gyógyszereik beszerzéséhez segítséget kérnek családtagjaiktól, fiatalabb szomszédjaiktól, vagy ahol van rá lehetőség, az önkormányzattól.

ÉRDEKELHET:  Körjáratok, kirándulóhajó és szárnyashajó járat a Dunakanyarba

Készlethiány lehet, de élelmiszerhiány nincs

A harmadik fontos dolog, amiről korábban írtunk. Nagy István agrárminiszter jelezte, hogy megfelelő mennyiségű hazai élelmiszer áll rendelkezésre Magyarországon, így a magyar ellátás biztonságban van a koronavírus-járvány ideje alatt is. Tehát nem kell aggódni, ha jelenleg nincs is készleten valami a boltokban, annak az utánpótlása biztosított. Az agrár miniszter az élelmiszerekkel kapcsolatban adott tájékoztatást, de a boltok jelenleg az egyéb termékekből is folyamatosan kapják az utánpótlást.

Mindenkit kérünk, hogy tartsa be a szakemberek általi ajánlásokat!

Korábbi hír Szentendréről:


Hirdetés

Hirdetés

Előző tartalomKövetkező tartalom

Önnek mi a véleménye?