Egészség, Közélet, Szentendre, Szerkesztői ajánló

Szentendrén is járt a koronavírus-fertőzött marokkói miniszter – A városvezetők karanténba vonultak

Hirdetés

Abdelkader Amara, marokkói miniszterről a szentendrei látogatása után pár nappal derült ki, hogy koronavírus-fertőzött.

A Városházán, a Főtéren és a Dunakorzón is járt a marokkói delegáció

Szentendre város közölte a hírt, miszerint a marokkói miniszter és kísérői a Városháza dísztermében hallgattak meg egy előadást a mobilgátról, majd lesétáltak a Főtéren keresztül a Dunakorzóra, és megtekintették, hogy miként építhető össze a gát árvíz esetén.

A marokkói küldöttséget a polgármesteri kabinet fogadta. Ezért nem vett részt már a március 15-i ünnepi koszorúzáson sem Fülöp Zsolt polgármester, Pilis Dániel alpolgármester, valamint a kabinet és a hivatal azon tagjai, akik a delegációt fogadták. Ők március 15-étől önkéntes karanténba vonultak otthonaikban.

Fülöp Zsolt egyeztetett az ÁNTSZ helyi vezetőjével, és gyorsteszteket kért azon hivatali dolgozóknak, akik érintkeztek a marokkói delegációval, az ő családtagjaiknak és közeli munkatársaiknak.

ÉRDEKELHET:  A dohányzás felel a rákos megbetegedések 27 százalékáért

Kérdés, hogy a Főtéren és Dunakorzón hány helyi lakos, netán helyi üzletekben dolgozó kerülhetett a marokkói delegáció tagjainak közelébe.

Fertőtlenítették az egész Városházát

Az információk szerint még március 15-én elkezdték a Szentendrei Városháza teljes fertőtlenítését, a kilincsektől, a lépcsőn át a termekig. Emellett a polgármester pontos listát készített azokról, akik kapcsolatba kerültek a marokkói látogatóikkal.

Fotók: Szentendre Város Hivatalos Facebook oldala

Hirdetés

Hirdetés

Előző tartalomKövetkező tartalom

Önnek mi a véleménye?