Dobogó-kő, Időjárás, Természet

Csúszós és veszélyes sok turistaút a Pilisben

Kidőltek a fák az áprilisi havazás miatt

Szerda reggel óta nagy mennyiségű csapadék, a magasabban fekvő régiókban pedig hó és jégdara zúdult az országra, ráadásul a hirtelen téliesre fordult időjárásnak még nincs vége.

A hegyvidéki területeken a nedves hóréteg nem olvad el, ezért számos turistaút a Pilisben csúszós, nehezen vagy egyáltalán nem járható. Súlyosbítja a helyzetet a helyenként felerősödő szél is. A nedves hó súlya alatt a frissen kilombosodott fák meghajlanak, további terhelés esetén kidőlhetnek, eltörhetnek.

Így nézett ki tegnap a lezárt Dobogókőre vezető út

Havazás áprilisban

Fotó: Kalmár Zsófi

A Pilisi Parkerdő Zrt. arra kéri a túrázókat és természetjárókat, hogy a 300-400 méter fölötti erdőterületeket a napokban ne látogassák, a 300 méter alatti erdőterületeken pedig fokozott óvatossággal közlekedjenek! A figyelmeztetés egyaránt érvényes a Pilis, a Visegrádi-hegység, a Gerecse és a Gödöllői-dombság turista- és erdei kerékpáros útjaira.

HASONLÓ  Megújult a Dobogókő melletti Rezső-kilátó

Mára pedig már így festett a dobogókői táj

Havas Dobogókő

Az alábbi webkamerák felvételeit megtekintve mindenki leellenőrizheti, hogy sok száz méter magasan éppen milyen időjárásra lehet számítani, így a kirándulók megalapozottabb, körültekintő döntést hozhatnak a kirándulást, erdőjárást illetően.

Hármashatár-hegy (495 m)

Prédikálószék (639 m)

Pilis-tető (756 m)

Előző tartalomKövetkező tartalom

Önnek mi a véleménye?