Hírek, Időjárás

Sok helyen több mint 10 fokkal mérséklődött a hőség

Magyarország sok régiójában több mint 10 fokkal mérséklődött keddre a hőség. Az Országos Meteorológiai Szolgálat délután a Facebook-oldalán azt írta: a hidegfront hatására fokozatosan visszaszorul a hőség.

A kora délutáni adatokról közzétett térképük alapján az ország nyugati felének nagy részén 10 Celsius-fok körüli a 24 órás hőmérsékletváltozás. Az ország középső területein valahol 16 fokkal alacsonyabb hőmérsékletet mértek, mint egy nappal korábban. Keleten 13 órakor még csak néhány fokkal volt alacsonyabb a hőmérséklet, mint egy nappal korábban.

A keleti határnál néhol 1-2 fokkal még melegebb is volt, mint hétfőn kora délután. A meteorológiai szolgálat kitért arra is, hogy már a keleti megyékben is „berobbant a légkör”. Emiatt több megyében másodfokú riasztások vannak érvényben.

Az eddigi legerősebb széllökést Hajdú-Bihar megyében, Tiszacsegén regisztrálták, ott már 92 kilométer/órás széllökést is mértek. A jelenlegi előrejelzés szerint a következő napokban jellemzően 30 fok alatt alakulnak a maximumok.
MTI

Előző tartalomKövetkező tartalom

Önnek mi a véleménye?