Dobogó-kő, Hírek, Időjárás

55 centis hó hullott Dobogókőn, ha jön az olvadás áradhat a Dera patak

Ma reggeli mérés szerint 55 centiméter vastag hó hullott Dobogókőn, és jelenleg is havazik – tájékoztatta a Dunakanyari Napokat Magyar Zsolt.

A Báró Eötvös Loránd Menedékház üzemeltetője hozzátette, bár tegnap le kellett zárni a Dobogókőre vezető utat, mára már jól lehet közlekedni, az utakat teljesen megtisztították. Kitért arra is, hogy egyelőre semmilyen káresemény nem történt, a lehullott hónak egyelőre nincs akkora súlya, hogy fák kidőléséhez, vagy akár ágak letöréséhez vezetne.

Csütörtökre virradóra 55 centis hóréteget mértek Dobogókőn

55 centiméteres hó Dobogókőn

Azonban rámutatott, hogy amint beindul az olvadás várható a patakok megduzzadása áradása. Előrevetítette, hogy vélhetően számítani lehet a Dera patak áradására. Ezzel kapcsolatban megjegyzete, hogy bár az olvadás még nem indult meg, de a hóréteg alső része már vizesedik, mivel a talaj meleg.

ÉRDEKELHET:  Megyei adatokat is közölnek a koronavírus-fertőzöttekről, de látható lesz az elhunytak kora, neme és krónikus betegsége(i) is

Közösségi oldalunkon azt a tájékoztatást kaptuk, hogy jelen pillanatban Esztergom felől már nem megközelíthető Dobogókő, az úton rendőrautó áll, és behajtani tilos táblát is kihelyeztek.

Ma délután három óra óta  Esztergom felől újra járható a a 1111-es számú út, Esztergom felől Dobogókő irányába vezető útszakasza – számol be a police.hu, hozzátéve, hogy így Pilisszentlélekre újra közlekedhetnek a járművek.

Előző tartalomKövetkező tartalom

Önnek mi a véleménye?