Dobogó-kő, Hírek, Időjárás

Országszerte 360 helyszínen kellett beavatkozniuk a tűzoltóknak az áprilisi havazás miatt

Lezárták szerdán a dobogókő felé vezető utat

Országszerte 360 helyszínen kellett beavatkozniuk a tűzoltóknak az áprilisi havazás miatt szerda óta. Mukics Dániel az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője az MTI-nek elmondta: 230 esetben elakadt, karambolozó vagy árokba csúszott járművet kellett menteni. Emellett nagyon sok estben kidőlt, letört, villanyvezetékre zuhant fák miatt riasztották a tűzoltókat.

Tegnap le kellett zárni a Dobogókő felé vezető utat

Hóesés áprilisban

Fotó: Kalmár Zsófia
Jelentősebb sérülésről nem tudnak – tette hozzá. Nyolc megye mintegy 90 településén szünetel az áramszolgáltatás, ami 18 ezer fogyasztót érint, a szolgáltatók folyamatosan dolgoznak a helyreállításon. A helyettes szóvivő figyelmeztetett: mivel csütörtökön is a szerdaihoz hasonló időjárás várható, az érintett területeken nyári gumival felszerelt autóval inkább ne induljon el senki. A rendőrség a honlapján csütörtök reggel összefoglalót tett közzé az áprilisi havazás miatti forgalomkorlátozásokról.

Ma reggel Pilisszentléleket nem lehetett megközelíteni

A hó és a letört ágak, illetve vízátfolyás miatt járhatatlan Heves megyében a 24-es út Mátrafüred és Parádsasvár között, Győr-Moson-Sopron megyében a 82-es út Nyúl és Zirc között, valamint több más útszakasz Heves, Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén és Veszprém megyében. Csütörtök hajnali 5 órakor az országban két település nem volt megközelíthető: Répáshuta (Borsod-Abaúj-Zemplén megye) és Pilisszentlélek

Előző tartalomKövetkező tartalom

Önnek mi a véleménye?