Hírek, Közélet, Szentendrei hírek

Pócsmegyertől a Parlamentig: Vitályos Eszter a Pilis-Dunakanyar térség új képviselője

Több mint 35 ezer térségi választópolgár gondolta úgy, hogy dr. Vitályos Eszter a Fidesz-KDNP közös jelöltjeként a legmegfelelőbb személy arra, hogy a pilis-dunakanyari választókerület érdekeit képviselje a parlamentben a következő négy évben. Ezzel az egyéni választókerületi indulók közül ő kapta országosan a legtöbb szavazatot.

Pócsmegyertől a Parlamentig

A református családból származó Vitályos Eszter felmenői között lelkészeket is találhatunk. A Budapesti Evangélikus Gimnáziumban érettségizett és a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen szerzett jogi diplomát 2005-ben. Politikai pályafutása 2006-ban, Pócsmegyeren kezdődött, ahol két cikluson keresztül önkormányzati képviselő és társadalmi megbízatású alpolgármester is volt, 2012-ben mondott le ezen tisztségeiről. Ezzel párhuzamosan 2006 és 2010 között Leányfalun a polgármesteri és jegyzői titkárság vezetője volt.

A nagypolitikában ezt követően kezdett el tevékenykedni. 2012 júliusáig az Országgyűlés Hivatalában kabinettitkári feladatokat látott el, majd egy évet a Miniszterelnökségen töltött a Parlamenti Ügyekért Felelős Helyettes Államtitkárság szakmapolitikai főosztályvezetőjeként. 2013-ban Lázár János a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) jogi és gazdasági elnökhelyettesévé nevezte ki.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség megszüntetése után a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikáért felelős helyettes államtitkára lett. 2014 és 2018 között a Miniszterelnökség európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkáraként tevékenykedett. 2018. május 22. óta az Emberi Erőforrások Minisztériuma európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára.

Biztosítani szeretné a térség békéjét, biztonságát és fejlődését

A Pilis-Dunakanyar új képviselője a saját közösségi oldalán is megköszönte a választói bizalmát, a támogatói, a munkatársai és az önkéntesek segítségét a kampány és a választások során. Úgy fogalmazott, a bizalom irányában számára nagy felelősséget jelent, és biztosítani szeretné a térség békéjét, biztonságát és fejlődését.

Szerinte az előtte álló munka nagy és nemes feladat, és abban számít mindenki segítségére. Kiemelte, hogy mindenki képviselője lesz és szeretne mindenkivel együtt dolgozni, aki annyira szereti a Pilis-Dunakanyart, mint ő maga. Számára az, hogy ő kapta az egyéni választókerületek közül a legtöbb szavazatot, az csak annyit jelent, hogy neki kell mostantól a legtöbbet dolgoznia.

Előző tartalomKövetkező tartalom

Önnek mi a véleménye?