Hírek, Közélet, Váci hírek

Törvénytelenül kampányolt Vácon Márki-Zay Péter és Karácsony Gergely

Márki-Zay Pétert és Karácsony Gergelyt törvénysértés miatt elmarasztalta a választási bizottság Vácon.

A Bors azt írja, hogy a váci Választási Bizottság egyhangú határozatával megállapította, hogy Karácsony Gergely, Márki-Zay Péter és a Magyar Önkormányzatok Szövetsége is elkövette a választási eljárási törvény 145. § (3) bekezdése szerinti jogszabálysértést, vagyis önkormányzati hatósági épületben tiltott választási kampánytevékenységet folytattak.

A Bizottság a jogsértést megvalósító Magyar Önkormányzatok Szövetségét, mint a rendezvény szervezőjét, valamint a rendezvényen kampánytevékenységet folytató Márki-Zay Pétert és Karácsony Gergelyt eltiltotta a további jogsértő magatartástól is.

A törvénysértő rendezvényt 2022. március 16-án a Váci Város Önkormányzatának Tanácstermében tartották, ezen felszólalt Márki-Zay Péter és Karácsony Gergely mellett Gémesi György gödöllői polgármester, Matkovich Ilona baloldali váci polgármester és részt vett Inotay Gergely baloldali váci országgyűlési képviselőjelölt is. A rendezvény címe „Kiállás és kötelezettségvállalás a magyar önkormányzatiság helyreállításáért” volt, melyen Márki-Zay Péter azt mondta, hogy új kormányzati stílusban közelítene az önkormányzatokhoz.

Inotay Gergely pedig elszólta magát: „ki se lehet mondani, mi lesz harmadika után, miféle megszorításokra lesz szükség az akkori kormány részéről”.

A lap megjegyzi azt is, hogy Inotay Gergely baloldali képviselőjelölt a rendezvényt követően szervezett utcafórumon a baloldal által tervezett megszorításokról is beszélt. Úgy fogalmazott, hogy „ki se lehet mondani, mi lesz harmadika után, miféle megszorításokra lesz szükség az akkori kormány részéről”.

Kevés érdeklődővel zajlott az ellenzék váci utcafóruma

Előző tartalomKövetkező tartalom

Önnek mi a véleménye?