Dorogi hírek, Egészség, Gazdaság, Pilis Hírek, Szerkesztői ajánló

Az egészséges városért közösen fogott össze a Richter és Dorog

Az egészség otthona lesz Dorog szeptember 11-én, amikor is a város ad helyet a Richter Egészségvárosnak. Az önkormányzat 3 millió forintos adományára a Richter rendezvénysorozat 3,5 millió forintnyi támogatással rálicitált.

A lakosság aktivitásán is múlik, hogy mennyi adomány gyűlik össze

Az egészségtudatosságot és a betegségmegelőzést népszerűsítő rendezvénysorozat az mellett hogy ingyen és előzetes időpontfoglalás nélküli egészségügyi szűrésre és tanácsadásra ad lehetőséget a résztvevőknek, hanem támogathatnak egészségügyi intézményeket. A Szent Borbála Szakkórház és Rendelőintézetet, az esztergomi Vaszary Kolos Kórház dorogi telephelyét is.

Ez hogy lehetséges? A részvétel és a saját egészségük támogatása mellett minden szűrésért, tanácsadásért, meghallgatott előadásért 300 forint értékű adományponttal bővül a Richter Gedeon Nyrt. által felajánlott, megemelt összegű 3.500.000 forintos alapadomány. A lakosság aktivitásán is múlik, hogy a nap végén sikerül-e elérni a kitűzött adománycélt: a fekvőbeteg intézet felújításához kitűzött hozzájárulást.

82 egészségügyi intézmény eddig összesen több mint 422 millió forint támogatást kapott a gyógyszergyártótól

Az eseménnyel kapcsolatosan hivatalos sajtótájékoztatót is tartott a Richter Gedeon Nyrt. , ahol a PR és kormányzati kapcsolatok osztály csoportvezetője, Gál-Olasz Sarolta beszélt a gyógyszergyártó vállalat felelősségéről, az egészségtudatosságról, prevenció fontosságáról, a rendszeres szűrésről. Elmondta, hogy a 12 éves múltra visszatekintő program egyedisége és sikeressége miben rejlik.

A Richter Egészségváros programsorozat keretében eddig 82 helyszínen, a Richter Gedeon Nyrt. alapadományát több mint 192 ezer résztvevő több mint 246 millió forinttal egészítette ki pusztán azzal, hogy részt vett az egészségügyi szűrővizsgálatokon, előadásokon vagy tanácsadásokon, így a 82 egészségügyi intézmény összesen több mint 422 millió forint támogatást kapott a gyógyszergyártótól a helyi lakosság saját egészsége érdekében tett lépéseinek eredményeképpen.

Dorog város 3 millió forintot különített el a kórház dorogi telephelyének felújítására és eszközfejlesztésre

Dr. Tittmann János, Dorog város polgármestere arról beszélt, hogy a költségvetésükben 3 millió forintot különítettek el a kórház dorogi telephelyének felújítására és eszközfejlesztésre. Elmondta, hogy a város civil szervezetiben és a lakosság körében elvégezték és folytatják is azt az előkészítő munkát, amelynek célja a mozgósítás, a lakosság egészségmegőrzése és a kórház érdekében történik. Célként tűzték ki, hogy az Egészségváros Dorogon is sikeres legyen.

Dr. Lászlóczky Ágnes, a Szent Borbála Szakkórház és Rendelőintézet, Vaszary Kolos Kórház Esztergom, Dorogi Telephely vezetője a program sikerességének bizonyítékait tárta elő a megjelentek számára, a szűrése pozitív üzenetének népszerűsítését is kiemelte.

Az ingyenes szűrések és szaktanácsadások mellett külön tanácsadással készülnek a szívelégtelenséggel szenvedőknek. De vércukorszint méréssel és gyermektáplálkozási tanácsadással is várják a helyszínre látogatókat.

További információk, aktuális tartalmak az Egészségváros esemény Facebook oldalán olvashatóak!

Főképen a Dorogi Szakorvosi rendelő. Fotó: Richter Egészségváros

Előző tartalomKövetkező tartalom

Önnek mi a véleménye?