Hírek, Közélet, Pilisvörösvári hírek

Közösségi várostakarítás volt a hétvégén Pilisvörösváron

Még a szeszélyes időjárás sem állíthatta meg a szombat reggel akcióba lendülő pilisvörösváriakat, akik az önkormányzat és a Tegyünk Együtt Vörösvárért Egyesület szervezésében megvalósuló tisztasági akcióhoz csatlakoztak.

A hétvégi várostakarításon a nap végére majd 50 köbméter szemét gyűlt össze zsákokban és konténerekben – számolt be Pilisvörösvár városának hivatalos oldala az eseményről. Az akció keretén belül a takarítás a Szent Erzsébet otthon környékén, Sanyiréten, a Pilisvörösvárt és Pilisszántót összekötő úton, a tavaknál és Gyakikertnél zajlott. A takarítás eredetileg 13 órakor ért volna véget, ám a borongós időt végül kiadós eső követte, emiatt le kellett állni – de csak egy időre. A szervezők – az Önkormányzat és a Tegyünk Együtt Vörösvárért Egyesület – úgy döntöttek, hogy az eredetileg egynaposra tervezett akciót meghosszabbítják, és arra kértek minden segíteni vágyót, hogy folytassák délután, vagy akár vasárnap a lendületesen megkezdett hulladékgyűjtést. A résztvevőknek szánt közös ebédet azonban megtartották az előre meghirdetett időpontban, a Szent Erzsébet utcai sportpályán.

A teljesség igénye nélkül az akcióhoz csatlakozott a FIVIRET, a Brave Dogs kutyaiskola és kutyatábor, a Liget Polgárőr Egyesület, az Oxigén Úszósuli, a Pilisvörösvári Horgász Egyesület, a Pilisvörösvári UFC, valamint a Szebb Környezetünkért Egyesület tagjai. A kesztyűket, zsákokat a Krausz Mezőgazdasági Szaküzlet biztosította. A kiváló kezdeményezéshez a Vörösvárért Közéleti Egyesület (VKE) is csatlakozott.

Dr. Fetter Ádám, Pilisvörösvár polgármestere is üdvözölte a kezdeményezést, ő is kiemelte, hogy a rossz idő ellenére is sok hulladékot sikerült összegyűjteni közös erővel. A legjobban annak örült, hogy a lakosság részéről érkező javaslatokat is sikerült tettekre váltani. Fontosnak tartotta, hogy lakókörnyezetük védelme érdekében további lépésekre is szükség lesz, ezért folytatják a munkát a megkezdett szemléletformálás jegyében.

Fotó: Pilisvörösvár Facebook oldala

Előző tartalomKövetkező tartalom

Önnek mi a véleménye?