Sport, Váci hírek

Fontos váci kézilabdasiker Kisvárdán

Idegenben, Kisvárdán egy alacsony gólszámú mérkőzésen aratott fontos győzelmet a Váci NKSE kézilabdacsapata az első osztályú kézilabda bajnokságban. A Duna-parti együttes mindkét félidőt megnyerve győzött péntek este és továbbra is negyedik a tabellán.

Bár nem volt nagy iram a mérkőzés kezdetén, ebből a váci lányok jöttek ki jobban és hamar biztos előnybe kerültek, a nyolcadik minutumban már 5-2-re vezettek. Kisvárdai időkérés és váci remeklés, az első negyedóra végére már hat góllal vezettek a vendégek. (5-11) Bár a csapat egyik húzóembere, Kácsor Gréta halványabb volt az első félidőben, a remek csapatjáték eredményeképpen ötgólos előnnyel mehetett pihenőre a váci gárda. ( 10-15)

A második játékrész első felét mindkét oldalon sok hiba és akadozóbb játék jellemezte, talán a biztos előnye tudatában kissé kiengedett a Duna-parti csapat. A hajrában fel is jött a Kisvárda három gólra, de aztán Ottó Katalin időkérése után rendeződött a váci együttes és magabiztosan gyűjtötte be a három pontot Várdán.

Az elmúlt hetekhez hasonlóan ismét Helembai Fanny volt legeredményesebb-most hat találattal. Hámori Konszuéla 4; Grosch Vivien 3, Kuczora Csenge 3 (1); Kácsor Gréta és Schatzl Natalie 2-2; Diószegi Nikolett, Ferenczy Fruzsina és Szondi Zsófia 1-1 alkalommal talált be az ellenfélnek.

A negyedik helyért vívott harcban kisebb előnybe kerültek a Duna-partiak a Mosonmagyaróvárral és a Siófokkal szemben.

Ottó Katalin, a váciak vezetőedzője nagy fegyvertényként értékelte a Kisvárda elleni sikert:

„Tudtuk, hogy nagyon kemény meccs előtt állunk, miként azt is, hogy nagy fegyvertény innen két ponttal hazamenni. Éppen ezért vagyok kimondhatatlanul büszke a csapatra, minden nehézségen felülemelkedve, remek kapusteljesítménnyel meg tudtuk oldani a feladatot. Ehhez taktikus játékra volt szükségünk.”

Kisvárda Master Good SE – Váci NKSE 19–23 (10–15)

Előző tartalomKövetkező tartalom

Önnek mi a véleménye?