Gazdaság, Vácdukai hírek, Videó

Utcák aszfaltozásával és a polgármesteri hivatal felújításával végződött az év Vácdukán

A Magyar Falu Program által közel 100 négyzetméterrel bővült a Polgármesteri Hivatal Vácdukán. Makkos László az átadón beszélt arról is, hogy a település három útszakasza – Széchenyi utca, Ady utca, Csokonai utca egy-egy szakasza – is szilárd útburkolatot kapott az ősz folyamán.

A térség országgyűlési képviselője, Rétvári Bence az átadón elmondta, hogy az elmúlt időszakban 371 millió forint támogatás érkezett Vácdukára, de egy sok milliárd forintos projekt, az iskola bővítése is folyamatban van.

Közölte, hogy a kormány szándéka, hogy akár 5000 fő alatti, vagy feletti településen is bárki, ugyanolyan szintű közszolgáltatásokat érhessen el. Emiatt is jelentős ez a mostani beruházás, mert nemcsak a képviselő-testületi ülések, hanem az állampolgárok ügyeinek intézése is sokkal jobb körülmények között történhet meg.

Makkos László polgármester jelezte, hogy egy olyan településnek, mint Vácduka, fontosak a pályázati lehetőségek a fejlődéshez. A kisebb települések ugyanis nem biztos, hogy önmaguk finanszírozni tudják a helyi komolyabb fejlesztési elképzeléseket.

Video: 0627.hu

Előző tartalomKövetkező tartalom

Önnek mi a véleménye?