Budakalászi hírek, Sport

A Komlót verte, a középmezőnyben a Budakalász

Már félidőben is vezetett, de a várakozásoknak megfelelően nagy küzdelemben fektette két vállra a vendéglátó Budakalász a Komlót a férfi kézilabda NB I aktuális szombati játéknapján. Csoknyai István csapata a végén némi szerencsével tartotta otthon a két bajnoki pontot.

A mérkőzés nagy iramban kezdődött, egyre másra estek a gólok az első játékrészben. Egyértelműen a vendég komlóiak diktáltak az iramot és kevés hibával kézilabdáztak. Volt, hogy már három góllal is vezettek, sőt, még a huszadik perc végén is tartották ezt a különbséget. Ezután azonban megrázta magát a Budakalász, és folyamatosan csökkentette a hátrányát, olyannyira, hogy a szünetre már két gólos előnyben fordultak, kimagasló tíz percet produkált a Csoknyai-legénység a pihenőig. (14-12)

A második félidőben aztán a védekezését is rendezte a budakalászi együttes és könnyű, gyors gólokkal húztak el az ellenféltől. A félidő derekán mindenki azt hihette, hogy eldőlt a találkozó, de aztán majdnem újabb fordulat következett be. Hiszen a végjátékhoz közeledve váltott a Komló is, és az olyan jól sikerült, hogy az utolsó öt percben négy gólos hátrányát egyre faragta, de egyenlítenie már nem sikerült. Ezzel egyetlen találat különbséggel a Budakalász nyerte meg ezt a hullámzó összecsapást, legjobbja a hét gólt szerző Perisic volt( ebből ötöt büntetőből) , inkább csapatszinten volt eredményes a gárda, eloszlottak a találatok.

ÉRDEKELHET:  Világbajnoki ezüstöt szereztek a váci lányok

A mérkőzést követően mindkét mester a fordulatos eseményeket emelte ki, a hibák és a küzdelem mértéke mellett.

Csoknyai István: Az első félidőben tizenöt-húsz percig a pályán sem voltunk, szinte mindent kihagytunk, de szerencsére mégis előnnyel mentünk szünetre. A második játékrészben volt egy negyedóra, amikor jól védekeztünk és könnyű gólokat lőttünk. Nagyon forró pillanatokat éltünk át a végjátékban, még az is benne volt, hogy elveszítünk egy pontot.

Kilvinger Bálint: Hiába kezdtük jól a mérkőzést, nem tudtuk ezt a játékot folytatni. A fordulást követően visszakapaszkodtunk, küzdöttünk, ám a rossz periódusainkat kihasználtak a budakalásziak, és így jelentős előnyre tettek szert.

A szombati sikerrel a Budakalász hetedik az elsőosztályú férfi kézilabda bajnokságban, megszilárdítva helyét a középmezőnyben.

Budakalász Kézilabda ZRT- Sport36-Komló 26-25 (14-12)

Előző tartalomKövetkező tartalom

Önnek mi a véleménye?