Sport, Váci hírek, Videó

Váci gólok is kellettek a Szlovákia elleni női kézilabda sikerhez

Továbbra is veretlen a magyar női kézilabda-válogatott az Eb-selejtezőkben, most idegenben tudtak győzni a lányaink Szlovákia legjobbjai ellen. A sikerben részt vállalt négy találatával a Váci NKSE játékosa, Kácsor Gréta, klubtársa Helembai Fanny most nem lépett pályára.

A női kéziseink múlt hét szerdán győzelemmel kezdtek Portugália ellen, és ennek megfelelően Szlovákia ellen is sikerre készültek. Azt sejteni lehetett, hogy nem lesz könnyű összecsapás, mert a Szlovákok az előző mérkőzésükön nagyon megszorongatták a spanyolokat is.

Az előzetes várakozások beigazolódtak, hiszen a hazai pályán játszó szomszédaink a jó kezdésünk ellenére hamar magukhoz ragadták a kezdeményezést és az első játékrészt egy gólos vezetéssel zárták.

A második félidőben aztán a magyar lányok rendezték a védekezésüket, és eredményességben is megrázták magukat. 17-17-es állást követően egymást követően négyszer is beköszönt a magyar együttes, és innentől fogva nem engedte ki az irányítást a kezéből. A váci Kácsor is betalált a hajrában egy remek egyéni akciót követően, aminek köszönhetően a Vlagyimir Gologyin szövetségi kapitány vezette válogatottunk kétgólos sikert aratott.

Kácsor Gréta a mérkőzésen jól, és ráadásul eredményesen kézilabdázott. Íme az utolsó gólja:

Szlovákia-Magyarország 28-30 (14-13)

Összefoglaló a szlovákok ellen küzdelmesen megnyert Európa-bajnoki selejtezőről:

Főkép: Kácsor Gréta védekezés közben a Szlovákia elleni női kézilabda Európa-bajnoki selejtezőn.

Előző tartalomKövetkező tartalom

Önnek mi a véleménye?