Esztergomi hírek, Közélet

Új időkapszulát helyeztek el az esztergomi bazilika 100 méter magasságban található keresztjében

Új időkapszulát helyeztek el az esztergomi bazilika 100 méter magasságban található keresztjében csütörtökön a kupola megújítása során.

Török Csaba, az Esztergom-Vári Főszékesegyházi Plébánia kormányzója, a Főszékesegyházi Kincstár igazgatója elmondta, a kapszula tartalmazza az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye papjainak névtárát, az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus emlékérmeit, a járványra emlékeztetve egy szájmaszkot és Erdő Péter bíboros emlékiratát. A légmentesen lezárt üveghengerben elhelyezték továbbá az eredeti, 176 évvel ezelőtt elhelyezett kapszulában talált és megsérült irat kézzel készült másolatát. Az üveghengert egy rozsdamentes burokba zárták, amelyet sodronnyal biztosítottak és ellátták Erdő Péter bíboros viaszpecsétjével.

Völner Pál, a térség fideszes országgyűlési képviselője, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára elmondta, az ország legnagyobb templomában a második világháború után “rohammunkában” csak a legszükségesebb javításokat végezték el, most 13 milliárd forint áll rendelkezésre, hogy többéves munkával teljeskörűen felújítsák az esztergomi bazilikát.

ÉRDEKELHET:  Navracsics Tibor: Újból létrejöhet egy budapesti agglomerációs fejlesztési fórum
Előző tartalomKövetkező tartalom

Önnek mi a véleménye?