Kosdi hírek, Közélet, Váci hírek

Zebrák lesznek a Kosdi úti körforgalomnál?

A valóságban szerencsére nem a főképen látható formában. Vácon, a Kosdi úti körforgalomnál már megkezdődtek a munkálatok, hamarosan zebrás gyalogos-átkelőhelyek létesülnek a csomópontnál.

A körforgalmat még 2019 őszén létesítette az előző városvezetés Vác egyik legforgalmasabb kereszteződésében az autós forgalom zökkenőmentesebb továbbhaladását segítve. A gyalogos közlekedés szempontjából fontos fejlesztésekre már nem maradt idő, közbeszólt az önkormányzati választás.

Két évet kellett várni a lakossági igények kielégítésére, szeptember 20-án elkezdődtek a munkálatok, az arra közlekedő gyalogosok biztonságát szolgáló zebrák kialakítása.

A Váci Naplónak Kiss Zsolt alpolgármester elmondta, hogy a körforgalom mind a négy ágánál gyalogos-átkelőhely kerül kialakításra. A munkák során a járdaburkolat részleges cseréje történik meg, felfestik a burkolati jeleket és az előírásoknak megfelelő erősségű közvilágítás kiépítése is megtörténik.

A munkák várhatóan október végéig tartanak majd, addig az önkormányzat fokozott figyelmet és türelmet kér az arra haladóktól.

Előző tartalomKövetkező tartalom

Önnek mi a véleménye?