Esztergomi hírek, Kék hírek

Tapétavágó kést használva rabolták ki, most visszakapta az esztergomi rendőröktől a pénzt

Az Esztergomban történt rablás sértettjének a helyi rendőrök adták vissza a pénzt, amit egy 55 éves nő fenyegetéssel vett el tőle.

A történet előzménye, hogy az esztergomi nyomozók 2021. július 13-án őrizetbe vettek egy piliscsévi nőt, aki előző nap a Mária Valéria híd lábánál egy tapétavágó késsel megfenyegette a sértettet, elvette a táskáját, kivette a benne lévő pénzt, majd elfutott.

A helyi egyenruhások azonnal kivonultak a helyszínre, és még zajlott a sértett meghallgatása, amikor egy másik nő odament hozzájuk. Elmondta, hogy nem sokkal korábban őt is megtámadta ugyanaz az elkövető, de mivel ő elszaladt, nem tudta kirabolni. Így a rendőröknek már két bűncselekményt kellett felderíteniük. Azonnal megkezdték az adatgyűjtést, és még aznap azonosították az elkövetőt, akit másnap reggel elfogtak és előállítottak a rendőrkapitányságra. V. Istvánné ellen felfegyverkezve elkövetett rablás bűntett és annak kísérlete gyanúja miatt indult eljárás. A nőt a nyomozók gyanúsítotti kihallgatását követően őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatásának indítványozását.

A rendőrök az elkövetőnél, elfogását követően megtalálták a rabolt pénz egy részét, amit július 14-én visszaadtak a sértettnek. Ugyanakkor támogatása érdekében a fennmaradó összeg megtérülése miatt felvették a kapcsolatot az Áldozatvédelmi Segítőszolgálattal.

Főkép: Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

Előző tartalomKövetkező tartalom

Önnek mi a véleménye?