Egészség, Kosd, Videó

Vitalizáld magad immunerősítő gyógynövények, gyógyteák segítségével

Novák Éva Levendulamama Kosd

Fontos az immunrendszerünk karbantartása, erősítése, mostanság pedig főleg, hiszen javában tart az influenza időszak és az orvosok szerint a nagyja még csak most jön. Mivel az ünnepek alatti szabadságok most hosszabban elhúzódtak, nem volt annyi emberi érintkezés január első két hetében, így a megbetegedések is később kezdődtek. Emellett jelezték, hogy a januári megbetegedési hullám leginkább a gyerekek körében terjedt.

Ha már komolyabb influenzás tüneteink vannak, vagy hosszan tartóan állnak fent, akkor javasolt az orvosi ellátás, de inkább előzzük meg a bajt természetes gyógyhatású növényekkel, készítményekkel és alapvetően az egészséges életmóddal. Ugyanis ha az immunrendszerünk megfelelő állapotban van, akkor a vírusoknak is sokkal nehezebb a dolguk, ezt még a kínai koronavírus járvánnyal kapcsolatban is kiemelten hangsúlyozza az Egészségügyi Világszervezet (WHO). Az immunrendszerünket pedig a legjobb a természetes módon edzeni.

Immunmodulátor növények

Az immunrendszerünk megedzésére és a megbetegedések kezelésére is kiválóak a gyógynövények, és az azokból készült gyógyteák. Januárban ellátogattunk Kosdra, a Naszály hegy lábánál élő, fűszer- és gyógynövényekkel foglalkozó Novák Évához, Levendulamamához és megkértük, hogy ajánljon immunerősítő gyógynövényeket, illetve ezekből készült gyógyteákat, amikkel vitalizálni tudjuk magunkat.

ÉRDEKELHET:  Gyermekkora helyszínén adott koncertet Kaneko Miyuji Attila, nemzetközi hírű Steinway művész

Örömmel állt a rendelkezésünkre és jópár immunmodulátor növényt mutatott be egy videóriport keretein belül. Beszélt a Benedekfűről, a Kasvirág gyökérről, a Csalánlevélről, de elmondta, hogy mit kell tudni az Ezerjófűről vagy éppen a Körömvirág és Kamilla jótékony hatásairól. Ezek mellett a Fehér mályvával kapcsolatban kiemelte, hogy kiváló hurutoldó és gyulladáscsökkentő hatása van, ezért a mályva tea nagyon jó megfázásra a gyermekeknek is.

Gyógytea készítése és fogyasztása kúraként

Elmondta, gyógyteát úgy készítsünk a növényekből, hogy forrázzuk őket. Majd megjegyezte, hogy a keserű ízű teákat mindig hidegen igyuk, mert úgy nem annyira émelyítőek. A gyógynövényeket pedig nyugodtan kombináljuk. A gyógynövényekből készült teákat nem feltétlenül kell ízesíteni, mert jellegzetes ízük van, ez adja a tea aromáját, de ha mégis ízesíteni szeretnénk, akkor mézet használjunk. Már ha nem vagyunk cukorbetegek.

Levendulamama a végén elárulta azt is, hogy ha elkezdünk inni egy gyógynövény teát, akkor azt kúraszerűen tegyük, 1-2 heten át, mivel a gyógynövények hosszantartó hatása így alakul ki.

Nézd meg a videót, ismerd meg az immunmodulátor növények gyógyhatásait és erősítsd általuk az immunrendszeredet te is!

Immunerősítő gyógynövények, gyógyteák Levendulamama ajánlásával

Előző tartalomKövetkező tartalom

Önnek mi a véleménye?