Egészség, Kosdi hírek, Szerkesztői ajánló, Videó

Vitalizáld magad immunerősítő gyógynövények, gyógyteák segítségével

Novák Éva Levendulamama Kosd

Fontos az immunrendszerünk karbantartása, erősítése, mostanság pedig főleg, hiszen javában tart az influenza időszak és az orvosok szerint a nagyja még csak most jön. Mivel az ünnepek alatti szabadságok most hosszabban elhúzódtak, nem volt annyi emberi érintkezés január első két hetében, így a megbetegedések is később kezdődtek. Emellett jelezték, hogy a januári megbetegedési hullám leginkább a gyerekek körében terjedt.

Ha már komolyabb influenzás tüneteink vannak, vagy hosszan tartóan állnak fent, akkor javasolt az orvosi ellátás, de inkább előzzük meg a bajt természetes gyógyhatású növényekkel, készítményekkel és alapvetően az egészséges életmóddal. Ugyanis ha az immunrendszerünk megfelelő állapotban van, akkor a vírusoknak is sokkal nehezebb a dolguk, ezt még a kínai koronavírus járvánnyal kapcsolatban is kiemelten hangsúlyozza az Egészségügyi Világszervezet (WHO). Az immunrendszerünket pedig a legjobb a természetes módon edzeni.

Immunmodulátor növények

Az immunrendszerünk megedzésére és a megbetegedések kezelésére is kiválóak a gyógynövények, és az azokból készült gyógyteák. Januárban ellátogattunk Kosdra, a Naszály hegy lábánál élő, fűszer- és gyógynövényekkel foglalkozó Novák Évához, Levendulamamához és megkértük, hogy ajánljon immunerősítő gyógynövényeket, illetve ezekből készült gyógyteákat, amikkel vitalizálni tudjuk magunkat.

Örömmel állt a rendelkezésünkre és jópár immunmodulátor növényt mutatott be egy videóriport keretein belül. Beszélt a Benedekfűről, a Kasvirág gyökérről, a Csalánlevélről, de elmondta, hogy mit kell tudni az Ezerjófűről vagy éppen a Körömvirág és Kamilla jótékony hatásairól. Ezek mellett a Fehér mályvával kapcsolatban kiemelte, hogy kiváló hurutoldó és gyulladáscsökkentő hatása van, ezért a mályva tea nagyon jó megfázásra a gyermekeknek is.

Gyógytea készítése és fogyasztása kúraként

Elmondta, gyógyteát úgy készítsünk a növényekből, hogy forrázzuk őket. Majd megjegyezte, hogy a keserű ízű teákat mindig hidegen igyuk, mert úgy nem annyira émelyítőek. A gyógynövényeket pedig nyugodtan kombináljuk. A gyógynövényekből készült teákat nem feltétlenül kell ízesíteni, mert jellegzetes ízük van, ez adja a tea aromáját, de ha mégis ízesíteni szeretnénk, akkor mézet használjunk. Már ha nem vagyunk cukorbetegek.

Levendulamama a végén elárulta azt is, hogy ha elkezdünk inni egy gyógynövény teát, akkor azt kúraszerűen tegyük, 1-2 heten át, mivel a gyógynövények hosszantartó hatása így alakul ki.

Nézd meg a videót, ismerd meg az immunmodulátor növények gyógyhatásait és erősítsd általuk az immunrendszeredet te is!

Immunerősítő gyógynövények, gyógyteák Levendulamama ajánlásával

Előző tartalomKövetkező tartalom

Önnek mi a véleménye?