Göd, Kék hírek, Szerkesztői ajánló

Egy helyben dolgozó volt a gödi Samsung-gyár felrobbantásával fenyegetőző

Hirdetés

A dunakeszi rendőrök elfogták a 37 éves közveszéllyel fenyegetőt – gyerekcsínynek szánta.

Egy SIM kártya nélküli mobilról érkeztek a hívások

Három alkalommal fenyegetőzött a gödi Samsung-gyár felrobbantásával tavaly nyár óta egy akkor még ismeretlen férfi. 2019. június 14-én kora délután, 2020. január 13-án dél körül, valamint 2020. január 29-én nem sokkal 12 óra után egy SIM kártya nélküli mobiltelefonról kezdeményezett hívást a 112 központi segélyhívó számra.

A rendőrök az ilyenkor kötelező protokoll szerint a teljes épületet kiürítették, alkalmanként 2000-2500 dolgozónak kellett ideiglenesen, az átvizsgálás időtartamára elhagyni az üzem területét. Az átvizsgálások során robbanóanyagot, vagy robbantásra alkalmas eszközt nem találtak, a fenyegetések utólag valótlannak bizonyultak.

Gyerekcsínynek szánta a fenyegető telefonhívásokat

A nyomozás mostanra hozott eredményt, a dunakeszi rendőrök 2020. február 4-én délelőtt a gyár területén elfogták az egyik építési alvállalkozónál dolgozó, 37 éves K. Róbertet. Az újszászi illetőségű férfi kihallgatásán beismerte és megbánta a terhére rótt bűncselekmények elkövetését, megfogalmazása szerint gyerekcsínynek szánta a hirtelen jött, „ész nélküli tárcsázást”. Ebédidőben félrevonult a többiektől és a segélyhívón fenyegető bejelentéseket tett.

ÉRDEKELHET:  21 milliárd forintra pályázhatnak a magyar falvak

K. Róberttel szemben a további eljárás a Dunakeszi Rendőrkapitányság folytatja le.

Forrás: Police.hu

Hirdetés

Hirdetés

Előző tartalomKövetkező tartalom

Önnek mi a véleménye?