Időjárás

Lehűlésre és havazásra is számítani kell a következő hét elején

Havazás Kisoroszi Szigetcsúcson

Hirdetés

A Pártai Luciához köthető Eumet előrejelzése alapján hétfőtől lehűlésre és havazásra is készülni kell. Nézzük a következő egy hét időjárásának alakulását:

Pénteken (2019.11.29.) átmeneti időszakokra elvékonyodik, itt-ott felszakadozik a felhőtakaró, kisüthet a nap, majd újból növekszik a felhőzet. A térségben elsősorban délután, kora este van esélye időszakos eső, zápor kialakulásának. Délután feltámad, majd estétől élénkül az északnyugati szél, megkezdődik a hideg levegő beáramlása a térségbe. Éjjel csökken, szakadozik a felhőtakaró. Csapadék nem valószínű.

Szombaton megerősödő északnyugati széllel hidegebb levegő áramlik hazánk térségébe. Változékony időjárású napra van kilátás átmeneti napos és erősebben felhős időszakokkal. Elsősorban délnyugaton, délen lehet szemerkélő eső, havas eső, északkeleten zápor, hózápor.

Vasárnap napsütés, illetve elvékonyodó pára- és rétegfelhőzet lesz jellemző. Délután, nyugat felől vastagodik a felhőzet, majd éjszaka, nyugat felől egyre többfelé hullik csapadék. Északnyugaton havazás, havas eső, ónos eső egyaránt lehet, délen még eső a valószínűbb.

ÉRDEKELHET:  Vác és Esztergom levegője is kifogásolt minősítést kapott

Hétfőre előreláthatólag további csapadék és lehűlés érkezik. Az ország északi, északnyugati felében havazás, délebbre inkább eső, havas eső lesz jellemző, de délután a gyengülő csapadék délen is átválthat havazásba. A lehulló hó előreláthatólag északon és a hegyekben meg is marad.

Keddre, szerdára elhagyja térségünket a ciklon, mögötte változó rétegfelhőzet, szűrt napsütés és hideg idő ígérkezik, fagypont körüli maximum hőmérséklettel.

Csütörtök, péntek már enyhülést ígér borús, nyirkos időben, itt-ott esővel. Előreláthatólag visszatér az évszakos átlagnál magasabb hőmérséklet.

Főkép: Havazás Kisoroszi Szigetcsúcson 2018 decemberében. Fotó: Szigetcsúcs Blog

Hirdetés

Hirdetés

Előző tartalomKövetkező tartalom

Önnek mi a véleménye?