Kultúra, Programok, Szentendre

Nemzetközi jóganap lesz Szentendrén

Nemzetközi jóganap Szentendre

Az Indiai Nagykövetséggel közösen Szentendre Város Önkormányzata idén is megszervezi a Nemzetközi Jóganapot Szentendrén, június 24-én.

Negyedik éve kerül megrendezésre a Nemzetközi Jóganap

Az ENSZ június 21-ét 2014-ben Nemzetközi Jóganappá nyilvánította, melyet mára 190 országban rendeznek meg, köztük Magyarországon is. Az Indiai Nagykövetség felkérésére Szentendre idén is helyet ad a különleges programnak június 24-én szombaton délután 13.00 órától. Idén gyönyörű, természeti környezetben, a szabad ég alatt, a Czóbel Parkban rendezik a különleges eseményt – írják a város hivatalos honlapján.

A megnyitón őexc. Rahul Chabbra, India nagykövete és Verseghi-Nagy Miklós, Szentendre polgármestere köszöntik a résztvevőket, majd egy Gangesz-Duna Fényfelajánlás (Arati) szertartás következik.

Közös Napüdvözlet gyakorlattal indul a program

A közös jógázás szellemében minden résztvevő együtt kezdi a programot közös napüdvözlet (Surya Namaskar) gyakorlattal a Vedic Foundation Hungary, Swami Advayananda vezetésével, majd minden résztvevő jógaiskola, illetve jógaoktató a saját tanítványaival tart jógafoglalkozást.

Az idei program különlegessége és ereje abban rejlik, hogy valóban egyszerre, egy időben jógázik majd mindenki. A foglalkozások a Czóbel Parkban, a Japánkertben, illetve a Kerényi Parkban lesznek; a látogatók szabadon csatlakozhatnak bármelyik jógi órájához. A csoportok mellett táblák, zászlók jelzik majd, milyen jógagyakorlatokat végeznek. A gyakorlatsorozatok után közös énekléssel-zenével (Kirtan) zárul a nemzetközi jóganap, melyet Bhagirathi Chaitanya vezet.

A jógázás után kulturális programok következnek a színpadon, illetve az Offline Centerben (volt Rodin Kávézó), ahol Rohonyi Gábor filmrendező Indiáról szóló dokumentumfilmjét lehet megtekinteni.

Fotó: szentendre.hu

Előző tartalomKövetkező tartalom

Önnek mi a véleménye?