Budakalászi hírek, Hírek, Pomázi hírek, Szentendrei hírek

Megújul a H5-ös hév

Vitézy Dávid a Budapesti Fejlesztési Központ vezérigazgatója Facebook oldalán tette közzé, hogy megújul a H5-ös hév. Az agglomerációs szakaszon Budakalász, Pomáz és Szentendre területén a pályát teljesen újjáépítik, a vonatok sebessége a jelenleginél magasabb lesz, az utasok pedig az egész vonalon modern, akadálymentes, az adott város szövetébe szervesen illeszkedő állomásokat vehetnek majd igénybe.

Új P+R parkolók és B+R biciklitárolók épülnek, a H5-ös héven gyorsított járatok is indulhatnak, megújul a pálya, az áramellátás, a kocsiszín és minden állomás.

Szentendre végállomás, buszállomással közös tető alatt, P+R és B+R parkolókkal. Munkaközi látványterv, BFK/Utiber/Építész Studió

Online fórum keretében bemutatta az észak-déli hévek teljes, két ütemre bontott projektjét, illesztve a Budapesti Agglomerációs Vasúti Stratégiába. A távlati vízió az 5-ös metrónak is nevezhető észak-déli gyorsvasúti rendszer, amely a szentendrei hév összekötését jelenti a belváros alatt a ráckevei és csepeli hévekkel. “Az elkövetkező években mindent úgy kell megépítenünk az első ütemben, hogy az majd az 5-ös metróhoz is illeszkedjen. Előadást tartott Fialovszky Tamás, az Építész Stúdió vezető tervezője is, vele együtt mutattuk be részletesen az egyes megállók elrendezését, építészeti megoldásait. A szentendrei végállomás korábban bemutatott tervein a szentendrei építész közösséggel és az önkormányzattal közösen tovább dolgoztunk, ennek az eredményeit mutatják a friss látványtervek, a korábbinál valamivel alacsonyabb és tagoltabb tetővel, új burkolatokkal” – fogalmazott bejegyzésében.

Szentendre végállomás, új tervezett P+R parkolóház, alul kerékpártárolóval, taxiállomással, K+R megállóhellyel és biciklitárolóval. Munkaközi látványterv, BFK/Utiber/Építész Studió

A fórumon jelenlévők, illetve a felszólalók között volt Leidinger István Pomáz polgármestere, Szczuka Attila a város főépítésze, és Fórián-Szabó Gergely Budakalász alpolgármestere.

Fotók: Vitézy Dávid Facebook

Előző tartalomKövetkező tartalom

Önnek mi a véleménye?