Közélet, Váci hírek

Tíz év után ismét Újévköszöntő Lencseparti zajlott Vácon

Újévköszöntő Lencseparti zajlott január 8-án délelőtt tíz év kihagyás után Vácon. A Ványi házaspár, Ványi Éva, és Ványi László 2007-ben kezdeményezte a programot a konzervatív érzelmű váciak összefogása érdekében. A csípős hideg ellenére sokan gyűltek össze a Vörösház udvarán.

Ványi László mesterszakács bivalyragúlevest készített lencsével

Ványi Éva nyitotta meg az eseményt, majd pedig Rétvári Bence a térség országgyűlési képviselője osztotta meg gondolatait a jelenlévőkkel. Hangsúlyozta, hogy rendkívül fontosak ezek az alkalmak, mert jó lehetőséget adnak a beszélgetésre is. Hozzátette, fontos a hagyományok ápolása, ezért is támogatta e program újraindítását. Hajdú Sándor volt képviselő újévi köszöntőt, Juhász Sándor református presbiter pedig asztali áldást mondott. Kriksz István a váci KDNP elnöke, és Szádoczki Imre a váci Fidesz elnöke is támogatta a rendezvényt. Ványi László mesterszakács bivalyragúlevest készített lencsével, továbbá étcsokoládés-fűszeres forralt bort. Hidvégi Vince és Kalocsai Zsuzsa forró teát kínált a vendégeknek. A helyszínen hosszú sor kígyózott a Rétvári Rétes előtt is.

Szimpátiaséta lesz január 17-én Regőczi István Atya emlékére

Január 17-én szimpátiasétát szervez a Váci Fidesz-KDNP szervezete Regőczi István Atya emlékére, ehhez kapcsolódóan pedig lehetőség nyílt a helyszínen aláírni a petíciót, mely azért indult, hogy Vácon közterület legyen elnevezve róla, tisztelegve életműve előtt. A csendes fáklyás felvonulás délután öt órakor indul a Kisváci Regőczi Kápolnától, és fél hat előtt érkezik meg a Váci Polgármesteri hivatalhoz. A szervezők azt kérik, akinek van lehetősége kis mécseseket vigyen magával.

Előző tartalomKövetkező tartalom

Önnek mi a véleménye?