Gazdaság, Szobi hírek

Szobon épült az ország első japán csúcstechnológiás napelem farmja

Magyarország első, kizárólag japán eredetű Kyocera napelemkből álló farmját adták át Szobon október 12-én.

Napelem farm átadó a Dunakanyarban

A napelem farm hivatalos megnyitó eseményén a tulajdonostársak köszöntő beszédét követően a Kyocera Document Solutions Europe általános igazgatója, Hideki Ito mondta el gondolatait, majd Szob város polgármestere, Ferencz Gyöngyi, valamint a térség országgyűlési képviselője, Rétvári Bence is beszédet mondott. Rétvári Bence elmondta, hogy a kormány terve az, hogy meghatszorozzák Magyarország napelem kapacitását.

Az átadóról a 0627 készített videós beszámolót:

A napelem farm javítja Szob energiabiztonságát és népszerűsíti a megújuló energiafelhasználást

Az erőmű célja, hogy energiát termeljen, és javítsa Szob város energiabiztonságát. Továbbá egy demonstrációs projektként szolgál, hogy népszerűsítse a megújuló energia felhasználásának jelentőségét és a fenntarthatóságot. A jövőbeni tervek szerint a projekthelyszínen további megújuló energiával kapcsolatos megoldások – energiatárolás, elektromobilitást segítő infrastruktúra – is bevezetésre kerülnek.

Napelem farm Szob határában
Napelem farm Szob határában. Fotó: GAK

A napelemes erőmű tulajdonosa, az NRGION Solarpark Szob Kft. közleménye szerint a létesítmény legfőbb egyedisége, hogy ez Magyarország első, kizárólag a japán eredetű Kyocera napelemekből álló farmja. A rendszerhez szükséges 4,400 db panelt a Global Union Kft., a Kyocera Document Solutions és a Kyocera Solar hivatalos hazai disztribútora biztosította. Az erőmű egyedülállóságát tovább fokozza a jól megválasztott lokáció, ugyanis Szob rendkívül jó adottságokkal rendelkező helység a Dunakanyarban.

Előző tartalomKövetkező tartalom

Önnek mi a véleménye?