Sport, Váci hírek

Nagy zakót kaptak a váci kézis lányok Móváron

A női kézilabda bajnokság ötödik fordulójából lejátszott mérkőzésén a Váci NKSE meglepően sima, kilenc gólos kiütéses vereséget szenvedett a Mosonmagyaróvár otthonában szombaton.

Főként azért is volt meglepő a nagy különbségű hazai győzelem, mert a két gárda egymás mellett volt a pontvadászatban, bár még a bajnokság első szakaszában ebből nem szabad komoly következtetéseket levonni.

A válogatott szünetet vélhetően a móváriak használták ki jobban, mert sokkal frissebben és eredményesebben kézilabdáztak a találkozón. Mindkét félidőben magabiztosan játszottak, amelyet a gólok egyenletes eloszlása is mutat csapatszinten. Gyurka János, a hazaiak vezetőedzője is ezt emelte ki a nyilatkozatában a találkozót követően:

Mindkét félidőt figyelembe véve elégedett vagyok a csapat teljesítményével, magabiztos győzelmet arattunk. Működtek azok a taktikai elemek, amelyeket terveztünk és meg is tudtunk valósítani. Sok kiváló teljesítmény volt a csapatunkban, ami örömteli, de továbbra is az a legfontosabb, hogy csapatként működünk.

Ottó Katalin, a váci lányok vezetőedzője nem tudta dicsérni együttesét, amely védekezésben és támadásban is alulmúlta önmagát, a találkozó hajrájában már forgatta a csapatát és lehetőséget adott azoknak , aki kevesebbet léptek pályára korábban. Sajnos még a válogatott Kácsor Gréta (aki a magyar válogatottban Szlovákia ellen is remekelt) kilenc (!) találata sem volt elég a szoros összecsapáshoz, amivel a játékos a mezőny legeredményesebb kézise lett, a végeredmény szempontjából némiképpen haszontalanul. Ottó vezetőedző csalódottan nyilatkozott:

„Teljesen megérdemelt győzelmet aratott a Mosonmagyaróvár, mert a játékosai védekezésben és támadásban is jobbak voltak. Nálunk sajnos alul teljesített szinte mindenki, ami egy ilyen ellenféllel szemben nyilvánvalóan vereséghez vezetett. Annyira görcsös is volt a játékunk, hogy a mérkőzés hajrájában már inkább azoknak próbáltam játéklehetőséget adni, akik eddig kevesebbet voltak a pályán.

Motherson-Mosonmagyaróvár-Váci NKSE 31-22 (16-9)

Folytatás október 22-én a bajnokságban, a Siófok otthonában.

Fotó: Motherson-Mosonmagyaróvár

Előző tartalomKövetkező tartalom

Önnek mi a véleménye?