Pilis Hírek, Piliscsabai hírek, Sport

Sportfejlesztés állami segítséggel Piliscsabán

Hirdetés

Zajlik az élet a Csaba-kertben! A héten munkagépek zaja jelezte, hogy elkezdődtek a tervezett fitneszpark építési munkálatai. A munkálatok várhatóan szeptember végéig tartanak, amelyet követően mindenki birtokába veheti az új kültéri sporteszközöket.

Funkcionális eszközök majd 90 négyzetméteren

A tervek szerint mindenki számára ingyenesen használható, teljes egészében állami támogatással létrejövő fitneszpark a 2016-ban indult Nemzeti Szabadidős Egészség Sportpark Program keretében valósul meg. A Csaba-kert végében, majd 90 négyzetméteren elhelyezkedő sportparkban a manapság nagyon népszerű kültéri, saját testsúlyos edzés szerelmesei is találnak maguknak funkcionális eszközöket.

Kültéri edzés, izomfejlesztés

Az az edzésforma, amely segít az izomméret, illetve az erő növelésében. Emellett pedig javítja az egyensúlyt, az állóképességet és a mobilitást is. A 21. század egy új korszak, még a testépítés szempontjából is. A “calisthenics” egy angol fogalom, amely szabad fordításban tornagyakorlatokat jelent. Új, egyre inkább elterjedő és népszerűsödő mozgalom, rengeteg követővel maga mögött. A calisthenics lényege az, hogy saját testünket használjuk az erősítő gyakorlatok elvégzéséhez, vagyis nem használunk semmilyen eszközt vagy súlyzót ahhoz izomépítés céljából. A legjobb ebben az edzésformában, hogy nem szükséges konditerembe járnunk ahhoz, hogy elvégezzük a gyakorlatokat.

ÉRDEKELHET:  Az együttes utánpótlásában 23 éve dolgozó Ottó Katalin lett a Vác edzője

Street workout

Csinálhatjuk egyedül a négy fal között, de a szabadban is. Magyarországon is számos olyan felnőtt játszótér jött létre, amelyek lehetőséget adnak arra, hogy a saját testsúlyunkkal edzhessünk. Az utcai edzés, másnéven street workout mára nem csak azért népszerű mozgásforma, mert felmérhetjük és növelhetjük teljesítőképességünket, hanem gyakran csoportosan, jó hangulatban zajlanak.

A sportparkban bordásfal, valamint húzódzkodásra, fekvőtámaszra, hasizom és hát erősítésre, lépcsőzésre és függeszkedésre alkalmas eszközök épülnek.

Piliscsabán már bizonyára nagyon várják a sportolásra vágyók a fitneszpark elkészülését. Találkozzunk ott szeptember végén!

Hirdetés

Hirdetés

Előző tartalomKövetkező tartalom

Önnek mi a véleménye?