Közélet, Sződliget

Rétvári Bence: Az elmúlt években Sződliget több mint egymilliárd forint támogatásban részesült

Hirdetés

Rétvári Bence államtitkár, a váci térség országgyűlési képviselője a Facebook oldalán tájékoztatta a sződligeti lakosokat, hogy az elmúlt években több mint egymilliárd forint támogatásban részesült a település.

Sződligeten a lakosságszám emelkedése mellett a kormányzati támogatások száma is nagymértékben nőtt

Sződligeten az elmúlt években a lakosságszám emelkedés mellett a kormányzati támogatások száma is nagymértékben nőtt – közölte Rétvári Bence.

Hozzátette: A legnagyobb támogatás egy új bölcsőde építésére érkezett a településre, így 380 millió forintból készülhet el a sződligeti családok legkisebb gyermekei számára épülő bölcsőde.

Az új intézmény mellett jutott forrás útépítésekre is. Belterületi utak újulhattak meg, illetve a Magyar Közút által a bekötőutat is felújították.

220 millió forintból tudott bővülni a Sződligeti Általános Iskola, pályázati forrásból pedig az önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése is megtörténhetett.

ÉRDEKELHET:  Esztergom után újra magyar földön a Szentatya

A videóban elhangzik, hogy a településhez köthető egyházi és civil szervezetek is több 10 millió forint értékben kaptak támogatásokat.

Az elmúlt években így Sződliget kormányzati és pályázati forrásokból több mint egymilliárd forint támogatásban részesült.

Hajrá, Sződliget!

Hirdetés

Hirdetés

Előző tartalomKövetkező tartalom

Önnek mi a véleménye?