Esztergom, Közélet

Földi úton történő szúnyoggyérítés kezdődik Esztergomban – Lakosság részére javasolt intézkedések

Hirdetés

Esztergomban földi úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre 2021. június 29-tól július 1-ig a napnyugta utáni órákban.

A Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik – adta közzé tájékoztatásul Esztergom Város Önkormányzata.

A lakosság részére javasolt intézkedések

Az önkormányzat figyelmezteti a lakosokat, hogy a szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni.

A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.

Előző tartalomKövetkező tartalom

Önnek mi a véleménye?