Közélet, Programok, Szerkesztői ajánló, Vácrátóti hírek, Videó

Idén is vár mindenkit a mesebeli Mézeskalácsfalu Vácrátóton

Az adventi időszakban idén is felépül Vácrátóton a mesebeli Mézeskalácsfalu, amelyet a Mindenki karácsonya elnevezésű rendezvényen lehet majd megtekinteni december 14-én, szombaton – adta hírül Spiegelhalter László polgármester.

Így készül a Mézeskalácsfalu

Elmondta, hogy a mézeskalács házak mellett idén első alkalommal elkészült mézeskalácsból a Mikulás csokigyára is, továbbá megformáztak a világ száz csodája közül néhányat. Emellett megelevenedik Jancsi és Juliska története és sok más érdekesség.

Szentföldi nevezetességek is megformálásra kerülnek

Kiemelte, hogy a Mézeskalácsfaluban idén is megtekinthetők olyan szentföldi nevezetességek, mint például Salamon király temploma. A polgármester beszámolt arról is, hogy a Mézeskalácsfalu épületeit, alkotóelemeit az elmúlt három hétben sütötték meg a helyiek 50 kilogramm lisztből, 15 kilogramm mézből, 40 kilogramm cukorból és 250 tojásból.

A helyi óvodának gyűjtenek

Spiegelhalter László hozzátette, hogy a felépülő Mézeskalácsfalunak a helyi plébánia ad otthont, ahol első alkalommal december 13-án, pénteken délután, majd szombaton és vasárnap egész nap várják a látogatókat.

A főtéren mindeközben szombaton a Mindenki karácsonya elnevezésű rendezvényen is részt vehetnek az érdeklődők. A Mézeskalácsfalu figuráit egyébként jótékonysági céllal értékesítik, a bevételből a helyi óvodát támogatják – tette hozzá.

Előző tartalomKövetkező tartalom

Önnek mi a véleménye?