Ide látogatóknak, Programok, Zebegényi hírek

Kinőtte magát a Zebegényi Sárkányfesztivál, ingyenes marad, de a támogatásra szükség van

Zebegényi Sárkányfesztivál

A Zebegényi Sárkányfesztivál egy olyan kétnapos családi program a Dunakanyar szívében, ahol kicsik és nagyok együtt élhetik át a szabadság élményét sárkányeregetés közben. A közeli dombok, a rét, a víz és a part együttese önmagában lenyűgöző, azonban a társaságotok és a sárkányok nélkül nem lenne teljes az élmény. Az eddig eltelt években szervezők igyekeztek egy olyan ingyenes családi fesztivált létrehozni, ahol 0-100 éves korig mindenki jól érezheti magát fűben fekve, sárkányt eregetve, koncertet, tücsökciripelést és gyermekkacajokat hallgatva. Akik pedig még ennél is többre vágynak, fűzhetnek gyöngyöt, hennázhatnak, válogathatnak a kirakodóvásár portékái közül, betekintést nyerhetnek egy-két helyi művész varázslatos világába, előadásokon vehetnek részt, és még nagyon sok csodálatos dolog történhet – olvasható a program hivatalos honlapján.

A portálon arról is írnak, hogy az egyre növekvő látogatószám miatt is, idén eljutottak odáig, hogy a kétségessé vált a program megszervezése, ezért, az életbenmaradáshoz, a folytatáshoz bár a belépés továbbra is ingyenes marad, azonban támogatást szívesen fogadnak.

Mint írják: „És nem arra a megúszós-életbenmaradásra gondolunk, hanem a fenntarthatóra, a biztonságosra, a szerethetőre. Az egyre növekvő látogatószám viszont egyre nagyobb felkészültséget követel tőlünk is, több kritériumnak kell megfelelnünk, jobban kell figyelnünk rátok és a biztonságotokra. A tavalyi évben minden emberi és materiális kapacitásunkat kimaxoltuk. Mindent beleadtunk, de tényleg. Idén arra szeretnénk kérni benneteket, hogy támogassátok a fesztivált. Örömmel fogadunk minden jószívűségből eredő hozzájárulást, amiből a fesztivál fenntartási költségeit fedezni tudjuk. Nem szeretnénk senkit ezzel untatni, de ha már a barátainknak csináltunk fesztivált, úgy korrekt, ha beszámolunk arról, hogy a befolyt összeget mire fordítanánk.”

Ahogy fogalmaznak a befolyt összegből a biztonságra, programokra, az infrastruktúrára, valamint a közlekedésre költetének.

Emellett hozzáteszik: „Az adományozók nevét szeretnénk egy nagy köszitáblán megjeleníteni a fesztiválon az adományozott összeg mértékétől függetlenül. Ha nem járulsz hozzá, hogy nevedet felírjuk a remélhetőleg gigantikus köszitáblára, akkor a megjegyzés mezőbe írj egy nullát, így tudni fogjuk, hogy nem szeretnél szerepelni a listán. A köszitáblán kívül pedig mindenki kap egy támogatói oklevelet, így szeretnénk megköszönni a segítséget!”

A Zebegényi Sárkányfesztivál szeptember 16-17-én várja a látogatókat.

Előző tartalomKövetkező tartalom

Önnek mi a véleménye?