Közélet, Veresegyházi hírek

Átadták a veresegyházi Szó-fogadó Általános Iskolát

Veresegyházi Szó-fogadó Általános Iskola

Csaknem félmilliárd forinttal támogatta a kormány a veresegyházi Szó-fogadó általános iskola megépülését, az intézményt kedden adták át.

421 millió forintos állami támogatással épült az új iskola

A sajátos nevelési igényű gyermekeknek is épült új iskola tanévnyitóval egybekötött átadásán Tuzson Bence, a térség fideszes országgyűlési képviselője, kormányzati kommunikációért felelős államtitkár elmondta, a beruházást a kormány 421 millió forinttal támogatta. Hozzátette, ez az ország egyik legtöbb gyermeket számláló tankerülete, ezért Dunakeszin is támogatják egy iskola megépítését.

A politikus beszámolt a kormány azon döntéséről is, amellyel a veresegyházi Misszió Egészségügyi Központ fejlesztését támogatják.

Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) köznevelésért felelős helyettes államtitkára arról beszélt, hogy az elmúlt öt évben negyven százalékkal nőtt a pedagógusképzésre jelentkezők aránya, és soha annyi gyógypedagógus hallgató nem került a felsőoktatásba, mint a most induló tanévben.

500 iskola újult meg 2010 óta

A helyettes államtitkár közölte: 2010-óta uniós és költségvetési forrásból ötszáz iskola újult meg. Ennek fontos eleme az úgynevezett TTT-program, amelynek keretében tornatermek, tantermek és tanuszodák épülnek. Erre az elmúlt három évben 38 milliárd forintot költöttek, 82 projekt valósult meg – tette hozzá.

Pásztor Béla és Tuzson Bence
Veresegyház független polgármestere és Tuzson Bence, a térség országgyűlési képviselője adták át használatra az új iskolát.

Pásztor Béla, Veresegyház független polgármestere elmondta, hogy a most átadott iskola megépítése 730 millió forintba került, kétharmadát a kormány finanszírozta, a fennmaradó részt saját forrásból teremtették elő.

Az új intézmény az Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmények (EGYMI) hálózatához tartozik.

Fotó: Tuzson Bence Facebook

Előző tartalomKövetkező tartalom

Önnek mi a véleménye?