Dunakeszi hírek, Gödi hírek, Közélet

Dunakeszi és Göd határába hordják a Pecsa törmelékét, amiben azbeszt is lehet

Petőfi Csarnok bontás előtt

Dunakeszi és Göd határába, egy korábbi homokbánya területére hordják a budapesti Városligetben elbontott Petőfi Csarnok (Pecsa) törmelékét – írja a Népszava.

A terület gazdájának van engedélye úgynevezett inert hulladék (le nem bomló, vízben nem oldódó anyagok, jellemzően törmelék) hasznosítására, de a lap munkatársa mindenféle egyéb hulladékot is talált a lerakóban, amelynek közvetlen szomszédságában egy föld alatti víztározó van.

A legnagyobb veszélyt a Pecsa épületéből kibontott, veszélyes hulladéknak számító azbeszt jelentheti. A másik gond, hogy a hatósági engedély alapján a hulladékot a válogatás utáni aprítással kellene másodlagos nyersanyaggá alakítani, de ennek egyáltalán nincs nyoma: a telepre folyamatosan érkeznek a teherautók, amelyeknek csak befelé van rakományuk.

A lap szerint a Pecsa törmelékét a Városliget Zrt. fuvarozópartnere, a Szűcs Fuvar cégcsoport ömleszti válogatás nélkül a dunakeszi bányatelepre. A lerakó maga is Szűcsék érdekeltségében van. A Szűcs Fuvarnak a városligeti bontás hulladékszállítása miatt korábban a rendőrséggel is akadt dolga: tavaly júliusban szabálysértés miatt figyelmeztették a járművek vezetőit, akik a Hungexpo-pavilon maradványait szállították szintén egy volt homokbányába. A sitt közé akkor is kerülhetett azbeszt, ahogy most Dunakeszin.

Előző tartalomKövetkező tartalom

Önnek mi a véleménye?