Közélet, Sződliget

Hatósági karanténba került egy ember Sződligeten

“Igaz a hír, tegnap este kaptam a járási hivataltól értesítést, hogy hatósági karanténba került egy ember Sződligeten” – erősítette meg a Dunakanyari Napoknak Juhász Béla.

Sződliget polgármestere ezzel kapcsolatban közösségi oldalán megjegyzi, hogy mivel a szükséges védő- és fertőtlenítő eszközök beszerzése egyre nagyobb nehézségekbe ütközik, ezért levélben fordult segítségért a település országgyűlési képviselőjéhez, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkárához, Rétvári Bencéhez.

Arra kérve az államtitkárt, hogy “vesse latba befolyását,” hogy a sződligeti embereket és mindenekelőtt a legveszélyeztetettebb csoportok támogatását végző szociális dolgozókat és helyi önkénteseket megfelelő védőeszközökkel láthassák el. Védőmaszkok, védőkesztyűk és kézfertőtlenítő beszerzéséhez kérte a segítségét.

Arról itt írtunk bővebben, hogy az országban egyelőre Sződliget és a hajdú-bihari Polgár az a település, ahol részleges kijárási tilalmat rendeltek el, annak ellenére, hogy a Miniszterelnökség közleményében kifejtette, kijárási korlátozás elrendelésére kizárólag a kormány jogosult.

ÉRDEKELHET:  Maszkviselési kötelezettség a Dunakanyar érintett településein
Előző tartalomKövetkező tartalom

Önnek mi a véleménye?