Dunakeszi hírek, Galéria, Ide látogatóknak, Programok

Élje túl a hőséget a Dunakeszi szabadstrandon

Dunakeszi szabadstrand

Hatalmas platánok hűs árnyékában, a frissen kövezett Dunakeszi szabadstrand parti sétányán sokkal elviselhetőbb a nyári hőség. Az újonnan elkészült dunai szabadstrand már most sok látogatót vonz. Ahogy arról már korábbi cikkeinkben beszámoltunk Dunakeszin szabadstrandot létesítettek.

A Katonadombról lesétálva árnyékos játszótér, rendezett partszakasz, koedukált fürdőruhás zuhanyzó, mobil illemhelyek és öltözők is a fürdőzők kényelmét szolgálják. Már önmagában a platánsor árnyéka, és a Duna felől fújó kellemes szél is felüdülést nyújt a júliusi forróságban, de ezt csak tovább fokozza, ha megmártózunk a folyó friss hideg vízében. A hosszan elnyúló Dunakeszi szabadstrandra érdemes már a kora reggeli órákban érkezni, mert a partszakasz egész délelőtt kellemesen árnyékos, csak a déli órákban kezd tűzni a nap.

A víz nem mélyül hirtelen, a mélyvízre pedig bóják és táblák is figyelmeztetik az úszókat. Kisgyerekkel is remek program, hiszen a katonadombi játszótér mellett a parton is Dunára panorámás, árnyékos játékok várják a kicsiket. Itt ivókút is van.

A Dunakeszi szabadstrand a Liget utca végén, attól délre a Duna bal partján található. Mivel a fürdőzési idényben a napi látogatószám nem éri el a félezer főt, így mentésben jártas úszómesteri felügyelet nincs. A közvetlen partszakasz kavicsos. Az ingyenes strandot reggel nyolc és este nyolc órak között lehet használni. A bójával körbevett vízfelületen vízi járművet nem lehet használni. Kutyát sem lehet fürdetni itt, és a horgászás sem megengedett.

A sétányon több vendéglátó faház is van, de ahogy ezt tapasztaltuk, ottjártunkkor egyelőre nem üzemeltek. Nyitva tartásuk esetén itt elsősegélynújtó felszerelés érhető el. Gépjárművel érkezve parkolni egyrészt a katonadombi játszótér előtt, vagy a környező utcákban lehet.

A frissítő megmártózást követően a Dunakeszi szabadstrandról tovább sétálva a komp felé pedig remek Duna parti hekkező és fagylaltozó is található. Összességében egy remek napot lehet itt eltölteni. Felüldülést nyújt a Dunán ringatózó hajók látványa, hogy a terület nagyságából adódóan nincs tömeg és mivel jó árnyékos, még napernyőt, és strandsátrat sem feltétlen kell cipelni. Ha pedig a vendéglátó faházak is megnyitnak, egy hűs koktéllal, csak még jobb lesz az élmény.

Előző tartalomKövetkező tartalom

Önnek mi a véleménye?