Dunakeszi, Ide látogatóknak, Közélet, Szerkesztői ajánló

Már idén nyáron kész lesz Dunakeszin a Duna parti strand

Dunakeszi Duna part

Dunakeszin már idén nyáron strandolni lehet a Dunában, a város hivatalos honlapja szerint a folyó magyarországi szakaszának legjobb strandja készül. A város önkormányzata számos alkalommal jelezte vételi szándékát a Katonadomb rendezvénytér és a Duna közötti erdősáv tulajdonosa felé. A tárgyalások évek óta folyamatosan zajlottak és ezúttal úgy tűnik sikeresen zárulnak, ugyanis a terület birtokosa nyitott az együttműködésre.

Öltözők, vizesblokkok és stégek is lesznek a Duna parti strandon

A portálon azt írják, az értékbecslések szerint 250 millió forintot érő, 3,1 hektáros területet a Képviselő-testület döntő többségének támogatásával fogja megvásárolni az Önkormányzat. A családbarát, árnyékos környezet megtartása érdekében a fák nem lesznek kivágva az említett területen, csupán lombkoronájuk alsó része esik át formázáson, kb. 2 -2,5 méteres magasságig. Rendezésre kerül viszont a gaz és a bozót, helyette a területet begyepesítik, öntözőrendszerrel látják el. A Duna parti strand alakításánál öltözők, vizesblokkok is helyet kapnak, a part mentén pedig stégek fogják még magasabb szintre emelni Dunakeszi homokos partszakaszát, melyet 2017 nyarán, a területrendezés és fejlesztések kivitelezése után, a lakosság már birtokba is vehet.

ÉRDEKELHET:  Rátámadtak korábbi ismerősükre, fülön harapták és értékeivel távoztak

Duna parti strandok a Dunakanyarban

Dunabogdányi szabadstrand
A dunabogdányi szabadstrand a Dunakanyar kedvelt Duna parti fürdőhelye.

A Dunakanyarban jelenleg is több helyen van lehetőség strandolni. Többek között Dunabogdányban, Kisorosziban, valamint egy tavalyi fejlesztésnek köszönhetően már Nagymaroson is van Duna parti strand.

Már gőzerővel zajlik a Dunakeszi strand kialakítása
A terv alapján így fest majd a Katonadomb mögötti partszakasz a strand kialakításának munkálatai után.

A 450 méter hosszú, 34 ezer m²-es telken fekvő dunakeszi strand tervei elkészültek, a tereprendezés megkezdődött. A homokos szakasz három részre tagolódik: az északi részen családi strand kerül kialakításra, játszótérrel és gyermekbarát infrastruktúrával; a középső részen pihenő-övezetet tervezünk, a déli részen pedig kutyás strandot alakítanak ki. Továbbbá egy új, közel 100 férőhelyes parkoló épül.

Előző tartalomKövetkező tartalom

Önnek mi a véleménye?