Kosd, Közélet

Kosdon közösségi összefogással újították fel a buszmegállókat

Buszmegálló építés Kosdon

Kosd dimbes-dombos zsákfalu, igazi természetközeli, madárcsicsergős nyugodt hangulat várja az ide érkezőket. A településen nemrégen igazi közösségi összefogás keretében újították fel a buszmegállókat. Kurdi Ferenc a település polgármestere nyár végén tette közzé felhívását, melyben arra kérte a falu lakóit, hogy aki tudja segítse akár anyagilag, akár gép munkával is a kezdeményezést. Az anyagok vásárlásához szükséges anyagi fedezet ekkor már az önkormányzat rendelkezésére állt. Volt, aki anyagilag támogatta a kezdeményezést.

„A Katolikus egyház a kivágott fenyőfáit ajánlotta fel, volt aki jutányosan elszállította”

– számolt be közösségi oldalán Kurdi Ferenc, majd hozzátette, egy helybéli barát segítségével felfűrészeltették, szárították, míg végül a nyári táborba szállították a faanyagot.

A táborban épülő két szerkezethez szükséges festék, alapozó ára megközelítette a százezer forintot. Az önkormányzat 300.000 forintot különített el a megállók elkészítésére. Igazi közösségi munkával készültek a megállók, hiszen a nyári kosdi művészeti táborban sokan dolgoztak azért, hogy megvalósulhassanak.

Nem is gondolná az ember, hogy sokszor mennyi erőfeszítés és több hónapnyi munka rejlik egy-egy fejlesztésben. A képeket elnézve öröm látni, hogy ilyen összefogás zajlik a Vác melletti településen. A táborban a fedett várórészek készültek el. A szépen megmunkált buszmegállók novemberre el is készültek, majd ezt követte december elején a térkövezés.

Előző tartalomKövetkező tartalom

Önnek mi a véleménye?