Kék hírek, Szentendrei hírek

Zsarolt és családirtással fenyegetőzött egy szentendrei férfi

A szentendrei rendőrök egy 33 éves férfit vettek őrizetbe. Zsarolás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Szentendrei Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya E. Zoltán 33 éves szentendrei lakos ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint E. Zoltán egy elszámolási vita miatt a sértettől – 2014-től kezdődően – közel 700 ezer forintot követelt, amit a férfi ki is fizetett a 33 éves gyanúsítottnak.

A gyanúsított 2016 februárjában újabb követeléssel állt elő. Arra hivatkozott, hogy a sértett miatt került börtönbe két barátja, akiknek a családját támogatni kell, ezért 3 millió forintra zsarolta őt, melynek egy részét a férfi kifizette.

Mivel a sértett a kért összeg fennmaradó részének kifizetését megtagadta, E. Zoltán ismét megfenyegette, hogy ha nem fizet az általa megadott határidőig, akkor az egész családját megöli.

A szentendrei rendőrök a feljelentést követően 2016. március 2-án 18 óra körüli időben, Szentendre egyik utcájában vonták intézkedés alá és fogták el a 33 éves férfit, akit előállítását követően a nyomozók gyanúsítottként hallgattak ki, majd bűnügyi őrizetbe vették.

Ellene a további eljárást a Szentendrei Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le.

Előző tartalomKövetkező tartalom

Önnek mi a véleménye?