Hírek, Kék hírek

A TEK irányítja a Kis-Dunában eltűnt bv-sek utáni kutatást

A víz alatti kutatás egyelőre nem vezetett eredményre, a speciális eszközök – a drón és a szonár technika – sem mutattak emberi életre utaló körülményt, ezért a víz alatti kutatást felfüggesztették. A vízpartról azonban tovább keresik a Kis-Dunában tegnap elmerült két büntetés-végrehajtási dolgozót.

Átvette a szakmai irányítást a Terrorelhárítási Központ (TEK) a Kis-Dunán, ahol ma is százak keresik a hétfőn kiképzés közben a vízben elmerült két büntetés-végrehajtási dolgozót. “A büntetés-végrehajtási szervezet Kis-Dunában elmerült két hivatásos állományú munkatársa utáni kutatást Magyarország belügyminiszterének kijelölése alapján a Terrorelhárítási Központ (TEK) irányítja” – közölte a TEK.

A Rácalmás, Parti sétány Kis-Duna hídnál a Pálhalmai Büntetés-végrehajtási Intézet és a Márianosztrai Fegyház és Börtön egy-egy munkatársa – egy kutyavezető és egy kutyakiképző férfi – szolgálati ebek kiképzése közben július 4-én délelőtt 11 óra körül eddig ismeretlen okból a vízben elmerültek. A kutatás jelenleg is teljes erővel folyik a Kis-Dunán, bár az idő elteltével egyre kevesebb a remény, hogy élve megtalálják a bv-s bajtársakat.
Forrás: MTI, fotó: magyarnemzet.hu

Előző tartalomKövetkező tartalom

Önnek mi a véleménye?