Budakalászi hírek, Dunakeszi hírek, Esztergomi hírek, Fóti hírek, Hírek, Közélet, Pomázi hírek, Szentendrei hírek, Váci hírek

Maszkviselési kötelezettség a Dunakanyar érintett településein

November 11-től a Dunakanyarban is érvénybe léptek a Kormány szigorító intézkedései. Ezzel kapcsolatban megnéztük, hogy az érintett települések polgármesterei milyen döntést hoztak a maszkhasználatot illetően.

Maszkviselés Dunakeszin

Dunakeszi területén kormánydöntés értelmében a buszmegállókban, vasútállomásokon, tömegközlekedési eszközökön, ezen felül a Casalgrande tér lépcsővel határolt részén kötelező a maszkviselés.

Fót város területén belül több helyen szükséges a maszk

Fót város területén belül buszmegállóban, vasútállomás várakozó helyén, valamint azok 50m-es körzetében, nevelési, oktatási intézmények bejáratától számított 50m-es sugarú körzetben, egészségügyi és szociális intézmények bejáratától számított 50m-es sugarú körzetben, a Vörösmarty téren, Dózsa György úton, Németh Kálmán út 40-48. szám közötti területen, Móricz Zsigmond utcai buszforduló és megálló területén, valamint a városi piac területén kötelező orvosi maszkot, illetve textil, vagy más anyagból készült orrot és szájat folyamatosan elfedő maszkot viselni.

Vác polgármestere egyelőre csak ajánlásokat fogalmazott meg

Matkovich Ilona Vác polgármestere a vac.hu-n olvasható információk szerint egyelőre csak ajánlásokat fogalmazott meg a közterületi maszkviselésről. Eszerint kéri a polgárokat, hogy forgalmas közterületeken, közintézmények, oktatási intézmények bejáratánál, parkolókban, vasútállomás és buszpályaudvar környékén viseljenek maszkot. Viszont a piacon immár nem csak a helyiségekben, hanem a külső területen is kötelező a szájmaszk viselése.

A Polgármesteri Hivatal és az önkormányzati intézmények ügyfélfogadása szünetelni fog

A Polgármesteri Hivatal és az önkormányzati intézmények ügyfélfogadása szünetelni fog. Személyes ügyintézés helyett az elektronikus, levelezős, vagy telefonos módot alkalmazzák majd mindenhol. Természetesen halaszthatatlan ügyben – telefonos egyeztetést követően – lesz mód az ügyintézőkkel való személyes találkozásra is.

A felszíni parkolás ingyenes

A kormányrendelet alapján a felszíni parkolás ingyenes. Az életvitelszerű utcai tartózkodást szigorúbban ellenőrzik. A szociális intézmények a tavaszhoz hasonlóan a lehető legmagasabb szinten ellátják az arra rászorulókat. Vácon továbbra is működik a Jószomszéd Hálózat, él a STOP Koronavírus Vác bankszámla, melynek befizetési lehetősége a Vác Város Önkormányzata 11742094-15395429-10330009. A kérés az, hogy a befizetésnél az adományozók jelöljék meg: egészségügyi eszközvásárlásra, vagy a szociálisan rászorulók támogatására szánják az összeget.

„Figyeljenek egymásra, és ha segítségre van szükség, jelezzék azonnal az önkormányzat családsegítő központjánál (27/306-882 vagy 27/502-300), ill. a Jószomszéd Hálózatnál (30/259 3756)” – zárta tájékoztatóját Matkovich Ilona polgármester.

Budakalászon is több helyen kötelező a maszkviselés, idősávos meghatározások is vannak

Budakalász város polgármestere nem tartotta indokoltnak a város teljes területére kiterjesztett kötelező maszkhasználatot, viszont minden olyan közterületen, ahol egy időben többen tartózkodhatnak és csoportosulás alakulhat ki, ott a koronavírus terjedésének megakadályozása céljából feltétlenül szükségesnek tartja a maszkviselést.

A településen csütörtökön megjelent polgármesteri rendelet értelmében szükséges a maszkviselés, az iskolák, óvodák, bölcsődék bejáratától számított 30 méteres körzetben munkanapokon a 7 és 9 óra, valamint 14 és 17 óra közötti időszakban, amikor a gyermekeket az intézménybe és haza viszik a szülők. Az üzlethelyiségek bejáratától számított 30 méteren belül az üzlethelyiségbe bejutásra várakozók számára; ugyanígy a Posta, és a Gyógyszertár előtti területen várakozókra is érvényes a kötelező közterületi maszkviselés, a kutyafuttatásra kijelölt területen (Barát-pataknál lévő gátszakasz), a budakalászi közterületekre eső tömegközlekedési eszközök megállóiban, valamint az Auchan Áruház által üzemeltetett ingyenes vásárlói buszjárat megállóiban.

Az Auchan parkoló területén is kérik a maszk viselését

A város hivatalos oldalán az is olvasható, hogy az Auchan bevásárlóközponttal folytatott egyeztetések során az önkormányzat annak ellenére kérte a parkoló teljes területére kiterjesztett maszkhasználatot, hogy az nem közterület, hanem közforgalom számára átadott magánterület. A korábbi központi rendelkezések szerint a város valamennyi üzlethelyiségében, a tömegközlekedési eszközökön és valamennyi zárt közösségi térben továbbra is kötelező az orrot és szájat eltakaró maszk viselése.

Szentendrén pár kivétel nélkül kötelező a maszkviselés

Szentendrén is kötelező a maszkviselés a város belterületén, közterületen, valamint nyilvános helyen minden hat éven felüli személynek. Nem kötelező maszkot viselni egyéni szabadtéri sporttevékenység során, a parkokban és a zöldterületeken.

Esztergomban is kötelező a maszkviselés

Esztergomban a város belterületén található összes közterületen kötelező a maszk viselése. A sporttevékenység során, valamint a parkokban és a zöldterületeken nem kötelező a maszk viselése.

Pomázon kötelező a maszk, ha sorban állás alakul ki

Pomázon kötelező maszkot hordani a termelői piac területén, annak nyitva tartása alatt. Továbbá valamennyi vendéglátó üzlet, közintézmény, illetve a posta épületének bejárata előtt, amennyiben ott sorban állás, várakozás szükséges és a várakozók száma eléri a három főt.

Előző tartalomKövetkező tartalom

Önnek mi a véleménye?