Közélet, Otthon és kert, Vácrátót

Újra látogatható az ország leggazdagabb botanikai gyűjteménye Vácrátóton

Hirdetés

Hétfőtől újra látogatható az ország leggazdagabb botanikai gyűjteménye, a Nemzeti Botanikus Kert Vácrátóton – közölte az Ökológiai Kutatóközpont Ökológiai és Botanikai Intézete.

A közlemény szerint a Nemzeti Botanikus Kert három szabadtéri gyűjteménye nyári nyitva tartás szerint, naponta 8-18 óráig látogatható.
A virágpompás kertben a nyitást követő napokban a látogatók nyomon tudják követni, hogyan fordul át a kert tavaszi arca a nyárba. Virágoznak az embermagasságú, Ázsia hegyvidéki lejtőin honos korbácsliliomok, a Kínában honos és a “virágok királyának” nevezett fás bazsarózsák különféle fajtái és az idén először látható szakállasnőszirom-gyűjtemény példányai.

A kert ligetes részén különleges látványt nyújtanak az amerikai származású, halvány lila virágú prérigyertyák. Még nyílik az amerikai virágsom, illetve már virágzik a kerti hibrid illatos fűszercserje is. A tavak partján már sárgállanak a Magyarországon is honos mocsári nőszirom virágai. A kányabangiták tányérszerű fehér virágcsoportjai pedig egyes fajtákon kivételesen méretesek.

ÉRDEKELHET:  Ismét meghosszabbításra került a kötelező maszkviselés Esztergomban

A Rózsakertben egynyári virágok, a Tornácosház oszlopai között pedig muskátlik várják a látogatókat – olvasható az intézet közleményében.

Hirdetés

Hirdetés

Előző tartalomKövetkező tartalom

Önnek mi a véleménye?