Közélet

Kötelező bölcsődei és óvodai ügyeletet biztosítaniuk az önkormányzatoknak

Mától kötelező bölcsődei és óvodai ügyeletet biztosítaniuk azoknak az önkormányzatoknak, amelyek a koronavírus-járvány miatt bezáratták ezeket az intézményeket – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára csütörtökön a M1 aktuális csatornán.

Egy csoportban legfeljebb 5 gyerek lehet

Novák Katalin azt mondta, az önkormányzatok nem kérhetnek pénzt az ügyeletért, annak ideje alatt az étkezést is biztosítaniuk kell, egy csoportban legfeljebb öt gyerek lehet, a szülőknek pedig nyilatkozniuk kell arról, hogy tudomásuk szerint nem fertőző beteg a gyerekük.

Állami támogatás a bölcsődei és óvodai dolgozók munkahelyének megtartásáért

A bölcsődei és óvodai dolgozók munkahelyének megtartásáért az intézmények és a szolgáltatók állami támogatást kapnak a veszélyhelyzet idején. A bölcsődei támogatás összegének megállapításakor a veszélyhelyet első napját megelőző napon beíratott gyermekek számát veszik alapul – tudatta.

ÉRDEKELHET:  Amiket tudni kell a november 11-től érvényes védelmi intézkedésekkel kapcsolatban

Hozzátette: szintén a munkahelyek megtartását segíti, hogy az önkormányzat átirányíthatja a bölcsődei és óvodai dolgozókat másik szolgáltatóhoz.

Az államtitkár közölte, hogy a munkaadók munkahelyi gyermekfelügyeletet szervezhetnek a dolgozóik 20 hét fölötti és 14 év alatti gyermekeinek. A munkaadónak csak bejelentési kötelezettsége van, és adókedvezményt is kap – mondta Novák Katalin.

Főképen: A Váci Kisvác-Középvárosi Óvoda Csányi krt-i tagóvoda csoportszobája.

Előző tartalomKövetkező tartalom

Önnek mi a véleménye?