Hírek, Közélet

Vészhelyzetet rendel el a kormány a koronavírus miatt

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter koronavírus-fertőzés operatív törzs sajtótájékoztató

Rendkívüli jogrendet, veszélyhelyzetet hirdet ki a kormány a koronavírus elleni védekezés érdekében – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szerdán Budapesten.

Nem lehet száz főnél nagyobb beltéri rendezvényeket tartani

A kormány megtiltja a száz főnél nagyobb beltéri és az ötszáz főnél nagyobb kültéri rendezvények megtartását az koronavírus terjedése miatt – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szerdán, Budapesten. Ezen rendezvények esetében a rendezők és szervezők felelőssége, hogy ne tartsák meg azokat.

Magyarország lezárja határait az Olaszországból, Kínából, Dél-Koreából és Iránból érkezők előtt

Gulyás Gergely elmondta: a kormány a belügyminiszter és az operatív törzs javaslatára arról döntött, hogy beutazási tilalmat rendelnek el az Olaszországból, Kínából, Dél-Koreából és Iránból érkező polgárok számára. Kivételt az ezen országokból érkező magyar állampolgárok jelentenek, esetükben azonnali hatósági karantént rendelnek el – ismertette. Hatósági határozat írja elő, hogy a lakóhelyét az illető két hétig nem hagyhatja el.

ÉRDEKELHET:  Maszkviselési kötelezettség a Dunakanyar érintett településein

A szlovén, valamint az osztrák schengeni határon ehhez határellenőrzést kell bevezetni, ez meg fog történni a lehető leghamarabb. Vonatokat, buszokat, repülőket ezen országokból leállítják, csak a magyar állampolgároknak biztosított a bejutás – tette hozzá Gulyás Gergely.

Kérdésre válaszolva elmondta, ez legkésőbb éjfélig megtörténik.

Intézménylátogatási tilalmat vezetnek be az egyetemeken

Intézménylátogatási tilalmat vezet be a kormány az egyetemeken, csak távoktatás keretében vehető igénybe az egyetemi oktatás a koronavírus elleni védekezés érdekében – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szerdán Budapesten.

Az iskolák nem zárnak be

Jelen pillanatban nem tartja indokoltnak a kormány az iskolák bezárását a koronavírus terjedése miatt, de ha az élet- vagy egészségvédelem indokolja, akkor lépni fog – mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szerdán Budapesten.

A döntések visszavonásig érvényesek – rögzítette a miniszter, aki jelezte: a következő napokban és órákban kormányrendeletek jelennek meg, amelyek egyértelműen tisztázzák a részleteket.

Előző tartalomKövetkező tartalom

Önnek mi a véleménye?