Egészség, Közélet

Látogatási tilalmat rendelt el az országos tisztifőorvos a koronavírus miatt

Látogatási tilalmat rendelt el az országos tisztifőorvos Magyarország valamennyi fekvőbeteg-ellátó és bentlakásos szociális szolgáltatást nyújtó intézményében az új koronavírus miatt – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

Vasárnaptól országosan látogatási tilalom

A tilalom március 8. napjától visszavonásig érvényes. A közlemény szerint Müller Cecília határozatának indoklásában kifejti: az eddigi járványügyi adatok alapján a megbetegedés súlyos formája elsősorban az idős és/vagy egyéb megbetegedésben szenvedőket érinti.

A fertőzés a zárt közösségekben, intézményekben képes gyorsan elterjedni, és nagyszámú, súlyos, esetleg végzetes kimenetelű megbetegedést okozni.

Az intézkedés meghozatalára a fokozott védelemre szoruló csoportba tartozók életének és egészségének védelme, fertőződésük megelőzése érdekében volt szükség – hangsúlyozzák a közleményben.

A látogatási tilalom nem érinti a különösen méltányolandó eseteket, például a végstádiumban lévő betegektől való elbúcsúzást. Ilyenkor azonban a szolgáltató köteles megfelelő védőöltözetet biztosítani a látogatóknak – tájékoztatott a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

ÉRDEKELHET:  Tanyán élő családok találkozója Tahitótfaluban

A váci kórházban már február 4-től látogatási tilalom van érvényben

A főképen látható váci Jávorszky Ödön Kórházban az influenzaszerű megbetegedések számának növekedése miatt Dr. Urbán Edina főigazgató főorvos már 2020. február 4-től minden osztályra kiterjedő látogatási tilalmat rendelt el.

A látogatók által hozott csomagokat a kórház felső portáján feladatot teljesítő őrzőszolgálat munkatársai átveszik és eljuttatják a betegekhez, jelzik a kórház honlapján.

Előző tartalomKövetkező tartalom

Önnek mi a véleménye?