Gasztro, Hírek

Az éves halfogyasztás 30-35 százaléka az év végi ünnepekre esik

Az éves halfogyasztás 30-35 százaléka év végére esik – közölte a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MA-HAL) szóvivője.

Lévai Ferenc azt mondta, hogy Magyarországon egy ember évente átlagosan 6,7 kilogramm halat eszik, pedig hetente legalább egyszer kellene halat fogyasztani.

A halfogyasztás azonban emelkedik, ami annak is köszönhető, hogy nő a halak feldolgozottsági foka, és a húsfélék árának 13 százalékos emelkedésével szemben a hal ára két éve nem emelkedett Magyarországon – tette hozzá.

A szóvivő beszélt arról is, hogy

az éves haltermelés 81 százalékát a ponty, 15-16 százalékát a harcsafélék teszik ki.

Az idei ponty a kevés takarmányozás miatt nagyon jó minőségű lett, az afrikai harcsa pedig a második legjobb minőségű Európában – emelte ki Lévai Ferenc.

Előző tartalomKövetkező tartalom

Önnek mi a véleménye?