Programok, Váci hírek

Szombaton bemutatkozik az új KISS emeletes motorvonat Vácon

Október 26-án délelőtt tíz és délután négy óra között lehet felszállni a váci vasútállomáson és megnézni a szerelvényeket.

Nyílt napot hirdetett a MÁV több településen, köztük Vácon is, melyen megtekinthető és bejárható lesz a KISS emeletes motorvonat.

Az érkező szerelvények jövő év elejétől a Budapest–Vác–Szob és a Budapest–Cegléd–Szolnok elővárosi vasútvonalon fognak forgalomba állni. Október 26-án délelőtt tíz és délután négy óra között lehet felszállni a váci vasútállomáson és megnézni a szerelvényeket.

A MÁV-Start 2017-ben kötött keretszerződést a Stadlerral maximum 40 darab 6 részes motorvonat beszerzésére, melyből első részletként 11 darabot hívnak le. A motorvonatok kocsiteste és forgóváza Szolnokon, a nem hajtott középső négy kocsirész illetve a vonatok végszerelése a Dunakeszi Járműjavítóban készül, így a hazai gyártás aránya 50%-nál nagyobb lesz. A Start 2018-ban további 8 darab motorvonatot hívott le, 2019-ben pedig elkezdték a maradék 21 motorvonat lehívásának előkészületeit. A vonatok 2020-tól állnak forgalomba a Budapest–Cegléd–Szolnok és a Budapest–Szob-vasútvonalakon. Az összes vonat várhatóan 2021-ben áll forgalomba a budapesti elővárosi vonalakon.

Előző tartalomKövetkező tartalom

Önnek mi a véleménye?