Egészség, Hírek, Váci hírek

Kifogásolt a levegőminőség Vác térségében is

Többfelé javult a levegő minősége, de így is sok helyen magas a légszennyezettség a szállópor-tartalom miatt a Nemzeti Népegészségügyi Központ vasárnapi adatai szerint.

Előző nap néhány helyen még veszélyes, négy településen egészségtelen volt a levegő. A Nemzeti Népegészségügyi Központ vasárnap a Facebook-oldalán közölte: Debrecenben és Nyíregyházán egészségtelen a levegő.

További tizennégy településen – Budapest, Hernádszurdok, Kazincbarcika, Kecskemét, Miskolc, Oszlár, Putnok, Sajószentpéter, Salgótarján, Százhalombatta, Szeged, Szolnok, Tököl, Vác – kifogásolt a levegőminőség.

A kisméretű aeroszol részecskék (hétköznapi nevén szállópor) koncentrációja az érintett térségekben meghaladta a vonatkozó határértékeket.

A szálló por elsődleges forrása a helytelen lakossági fűtési módok alkalmazása, az avar és kerti hulladék égetése, illetve a közlekedés.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ a jó idő ellenére nem javasolja az egészségtelen levegőminőséggel jellemezhető településeken a kültéri fizikai munkavégzést, sportolást a gyermekek, az idősek és a légúti, illetve szív- és érrendszeri megbetegedésben szenvedőknek.

ÉRDEKELHET:  Világbajnoki ezüstöt szereztek a váci lányok
Előző tartalomKövetkező tartalom

Önnek mi a véleménye?