Sport, Vác

Kettős győzelemmel jutott tovább a Vác a női kézilabda EHF Kupában

A Vác a szombati, ausztriai visszavágón is nyert a Hypo Niederösterreich ellen, így kettős sikerrel jutott tovább a selejtező harmadik fordulójába a női kézilabda EHF Kupában.

A váciak a párharc első meccsén, egy héttel ezelőtt, hazai pályán 26-22-re diadalmaskodtak. A női EHF Kupa selejtezőjének második fordulójának visszavágóján pedig 23-29 (félidőben 12-16) lett a végeredmény a Váci NKSE javára. Így kettős győzelemmel jutottak tovább a váci lányok, 55-45-ös gólkülönbséggel.

A mérkőzésen rendre a magyar együttes vezetett hol egy, hol két góllal, a 11. percben volt először az előny az osztrákoknál (7-6). Nem sokáig, mert a 19. percben már megint a Vác állt jobban (8-11), a szünetre pedig négygólos vendégvezetésnél vonultak el a csapatok (12-16).

A második félidőben kéttalálatnyinál közelebb egyszer sem tudtak jutni a házigazdák, a játékrész közepén öt, a végén pedig hat gólra nőtt a különbség.

ÉRDEKELHET:  Vadászni indult, az erdőben körözött személlyel találkozott a szabadnapos váci nyomozó

A mérkőzés legeredményesebb játékosa a váci Kácsor Gréta volt, akinek 16 lövéséből 14 kötött ki a hálóban.

Az Érd és a címvédő Siófok a selejtező harmadik fordulójában csatlakozik az EHF Kupa mezőnyéhez. A sorsolást kedden délelőtt rendezik Bécsben.

Főkép: Váci NKSE

Előző tartalomKövetkező tartalom

Önnek mi a véleménye?